Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2019 3:29
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Marvel ovládne kina s prvním asijským suprehrdinou. Mistr bojových umění Shang-Chi se postaví svému mafiánskému otci

Marvel ovládne kina s prvním asijským suprehrdinou. Mistr bojových umění Shang-Chi se postaví svému mafiánskému otci
Zdroj: Marvel Comics
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

MCU ve 4. Fázi obohatí první asijský blockbusterový hrdina.

Shang-Chi. Tak se jmenuje asijský marvelácký hrdina, se kterým bude chtít Kevin Feige vydělat nějakou tu miliardu a půl amerických dolarů. Nakonec, Čína miluje MCU. A Čína také miluje své hrdiny. Pevně tedy věříme, že tento film bude mít úspěch. O přípravě projektu jsme tě poprvé informovali v prosinci minulého roku, kdy se oficiálně začalo s výběrem režiséra. Dnes už známe i jeho jméno.

Je jím Destin Daniel Creton, 40letý Havajec oceněný i na festivalu Sundance. Pochlubit se může skvělými krátkometrážní snímky, ale mnohem více ti řekne Short Term 12 (také dle kraťasu) či The Glass Castle. Aktuálně pro Warnery natáčí drama Just Mercy. Snímek je adaptací knihy Just Mercy: A Story of Justice and Redemption od Bryana Stevensona a poví nám příběh založení Equal Justice Initative.

Hlavním hrdinou bude samotný Bryan Stevenson (Michael B. Jordan), mladý právník, který založí Equal Justice Initiative, což je právní poradenství a zastupování pro ty, kteří jej zoufale potřebují: chudí či nespravedlivě odsouzení. Jeden z prvních Stevensonových případů bude obhajoba Waltera McMilliana, mladého muže odsouzeného k trestu smrti za vraždu. On ale tvrdí, že ji nespáchal.

Creton je zkušený a talentovaný režisér se skvělými filmy, a proto věříme, že do projektu přinese více kreativity a originality. Scénář napíše Dave Callaham (Wonder Woman 1984, Zombieland 2, Spider-Man Into the Spider-Verse 2) a Marvel Studios chce skloubit asijské a americko-asijské kulturní aspekty. Štáb, respektive filmaře samotné by měla tvořit i asijská komunita. Odhadujeme, že komiksovka by do kin mohla přijít v roce 2022.

Marvel sa chystá oživiť ďalšieho superhrdinu. Bude ním majster bojových umení, ktorý sa snaží poraziť svojho mafiánskeho otca
Marvel sa chystá oživiť ďalšieho superhrdinu. Bude ním majster bojových umení, ktorý sa snaží poraziť svojho mafiánskeho otca Zdroj: Marvel Comics

Kdo je ale vlastně samotný hrdina Shang-Chi? Vytvořili ho Steve Englehart a Jim Starlin a poprvé se na stránkách komiksu objevil v prosinci 1973. Jde o nadaného mistra bojových umění, který byl vychován a trénovaný jeho otcem Fu Manchem, čínským mafiánským bossem a nesmrtelným čarodějem. 

Fu Manchu se už několikrát v historii snažil ovládnout svět, ale nikdy se mu to nepodařilo. Když se jeho syn dozví o tom, že má jeho otec nekalé plány, zfalšuje svou smrt a vyrazí proti němu do boje jako Shang-Chi.

 

Je jasné, že se tvůrci budou i v tomto případě snažit zopakovat úspěch Black Panthera. Ten do superhrdinského příběhu velmi umně zamíchal typicky africké prvky a šlo o obrovský hit. Afroameričtí diváci navíc konečně měli superhrdinu, se kterým se mohli naplno identifikovat. Snímku skládali hold kritici i diváci a vydělal neskutečné peníze. Samotné studio se netají tím, že chtějí natočit podobně laděný a epický blockbuster.

Domů
Sdílet
Diskuse