Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2019 14:08
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Terorista těsně před útokem vyzval k podpoře PewDiePie. Youtuber se od prohlášení distancoval a projevil znechucení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pravicový extrémista Brenton Tarrant podpořil tvorbu Felixe Kjellberga těsně před tím, než začal střílet do lidí v novozélandské mešitě.

Jméno nejsledovanějšího youtubera, který si říká PewDiePie, zaznělo z úst jednoho z teroristů těsně před zahájením dnešního teroristického útoku v Christchurchi na Novém Zélandu. Jeden z útočníků živě streamoval průběh útoku a po cestě na místo činu prohlásil: „Pamatujte mládeži, podporujte PewDiePie.“ 

Felix Kjellberg, jehož kanál v současnosti sleduje téměř 90 milionů lidi, se k věci vyjádřil jen pár desítek minut poté. Na svůj Twitter napsal: „Právě jsem slyšel zprávu o událostech v Christchurchi na Novém Zélandu. Jsem naprosto znechucen tím, že ta osoba vyslovila mé jméno. Mé srdce a mé myšlenky patří obětem, rodinám a všem, které tahle tragédie zasáhla.“

Policie hlásí 49 obětí, 3 zatčené muže a jednu ženu. Nalezli u nich kromě spousty zbraní i podomácku vyrobené výbušniny. Premiérka Nového Zélandu označila dnešek za jeden z nejtemnějších dní v historii země. 

Domů
Sdílet
Diskuse