Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2019 14:40
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Psychologický teror i děsivá atmosféra. Us je žhavým kandidátem na horor roku!

Psychologický teror i děsivá atmosféra. Us je žhavým kandidátem na horor roku!
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nejnovější projekt režiséra a scenáristy Get Out vnadí na úžasný zážitek.

Na hororový thriller Us se už pořádně těšíme. Get Out z roku 2017 máme v redakci velmi rádi a věříme, že se režisér a scenárista Jordan Peel předvede ve výborném světle i v případě jeho nadcházejícího projektu. Velkou naději na kvalitní snímek však vzbuzují i dosud zveřejněné ukázky, které vypadaly nesmírně lákavě.

No a jinak tomu není ani teď, tedy po zhlédnutí dalších nových záběrů. Ty tvoří například mezinárodní trailer, krátký televizní spot, dvojice klipů či pohled do zákulisí. Všechny ukázky přitom opět vnadí na promyšlenou psychologickou hru, která ale určitě nesklouzne do vod laciného hororu plného účelového násilí.

Právě naopak. Divák se zřejmě dočká dalšího silného zážitku, který bude děsit skvěle budovanou atmosférou a donutí ho zapojit i mozkové závity. Koneckonců, přesvědč se sám.

Co se samotného příběhu týče, ten nás zavede do domu na pláži, kde budeme sledovat matku (Lupita Nyong'o), otce (Winston Duke) a jejich dvě děti během letních prázdnin. Dovolenkovou atmosféru ale naruší příchod nezvaných hostů, s nimiž rozhodně není něco v pořádku. Jde totiž o jakési dvojníky ústřední rodiny. Ti však mají zbraně a neváhají je použít.

Za scénářem i režií stojí již výše zmíněný Jordan Peel a dále si ve filmu zahraje například i Elisabeth MossTim HeideckerShahadi Wright JosephEvan AlexMadison CurryCali SheldonNoelle Sheldon či Duke Nicholson. Premiéra snímku Us je u nás naplánována na 28. března 2019 a pokud se chceš o něm dozvědět více, klikej sem.

Psychologický teror aj desivá atmosféra. Us je horúcim kandidátom na horor roka!
Psychologický teror aj desivá atmosféra. Us je horúcim kandidátom na horor roka! Zdroj: Universal Pictures/Cinemart
Domů
Sdílet
Diskuse