Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2019 15:02
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Umělá inteligence porazila světové šampiony ve hře Dota 2

TECH UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Dočkáme se brzy turnajů vývojářských společností pouze v týmech umělé inteligence?

Není bot jako bot. Své o tom ví tým OG ve hře Dota 2, který byl složen z pěti nejlepších hráčů naší planety, jež vyhráli mezinárodní turnaj The International 2018.

I přesto nestíhali koukat, jak jim umělá inteligence dává zabrat. Ačkoliv se hráči snažili, na konec se museli vyrovnat s prohrou.

Tento veřejný turnaj ale nebyl jenom o tom, aby došlo k ponížení hráčů. Došlo také ke skvělé ukázce kooperace, když OpenAI perfektně spolupracovalo v týmu reálných hráčů. Umělá inteligence se od nich totiž dokázala perfektně učit a s každou další hrou být lepší a nebýt jenom dalším kolem u vozu, který je na obtíž.

OpenAI dává šanci i dalším. Pokud se cítíte na to, že od vás dostane umělá inteligence na frak, můžete se registrovat na oficiálním webu. Další turnaj proběhne 18. a 22. dubna. Společnost ale tvrdí, že je směšné myslet si, že vyhrajete, nicméně za zkušenost to určitě stojí.

Domů
Sdílet
Diskuse