Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2019 2:06
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Francouzský miliardář daruje na opravu Notre-Damu 100 milionů eur

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Katedrála nebude mít o dostatek finančních prostředků nouzi.

Velkou mezinárodní korporaci Kering, pod kterou patří značky jako Gucci, Yves Saint Laurent či Balenciaga, založil v roce 1963 Francouz François Pinault a od roku 2005 jí šéfuje jeho syn François-Henry Pinault. Ačkoliv většina rodinného bohatství stále patří otci, syn rozhodně nemá o peníze nouzi.

Doporučeno
Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza 16. dubna 2019 9:18

Majetek celé rodiny by měl dohromady dosahovat hodnotu přibližně 23 miliard eur, díky čemuž mohl syn François-Henry v reakci na tragický požár pařížské katedrály Notre-Dame velkoryse prohlásit, že na její opravu daruje rovných 100 milionů eur. Informovala o tom agentura AFP.


Notre-Dame je symbolem Paříže, celé Francie a nepochybně jedním z nejdůležitějších symbolů křesťanství, a tak její požár dnes se zatajeným dechem a slzou v oku sledovaly miliony lidí z každého koutu světa.

Zatím nebylo nijak specifikováno, kdy a jak bude obrovský dar předán do rukou správců katedrály, ale snaha o opravu zničených částí katedrály rozhodně nebude narážet na nedostatek finančních prostředků.

Kromě daru od francouzského miliardáře se začínají vynořovat finanční sbírky, do kterých přispívají běžní lidé, a proto Notre-Dame zdaleka neřekl své poslední slovo.

Domů
Sdílet
Diskuse