Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2019 8:53
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Neslyšící muž si adoptoval neslyšícího pejska a naučil ho znakovou řeč

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jednatřicetiletý Američan je dnes šťastným majitelem psa, kterého naučil základní povely jako sedni, lehni nebo štěkej.

Ještě v březnu sdílela zaměstnankyně záchranného centra pro zvířata na Floridě příspěvek, ve kterém hledala domov pro 12týdenní štěňátko. Černý pejsek smíšené rasy je však neslyšící a v té době si zájemci raději vybrali jeho bratry a sestry, protože se tohoto handicapu báli.

Ve skutečnosti se neví, jestli se už takto narodil, nebo mu problémy se sluchem způsobily opakované záchvaty a infekce, kterou si také prošel. Na první pohled smutný příběh má dnes více než šťastný závěr. Portál goodmorningamerica.com informuje, že se malého Emersona na základě příspěvku na Facebooku ujal 31letý obyvatel Floridy jménem Nick Abbott, který je neslyšící od svého narození.

Nickova máma prozradila, že si tito dva byli souzeni a zároveň se dozvídáme, že se Emerson díky svému majiteli pomalu učí i povely, které častokrát sotva zvládne stoprocentně zdravý pes. Rozumí znakové řeči a zvládne si sednout, lehnout nebo přijít. A když se Nick chytí za ucho, Emerson zaštěká. I takto může vypadat štěstí.

Nepočujúci muž si adoptoval nepočujúceho psíka a naučil ho posunkovú reč
Nepočujúci muž si adoptoval nepočujúceho psíka a naučil ho posunkovú reč Zdroj: Richelle a Nick Abbott

Nepočujúci muž si adoptoval nepočujúceho psíka a naučil ho posunkovú reč
Nepočujúci muž si adoptoval nepočujúceho psíka a naučil ho posunkovú reč Zdroj: Richelle a Nick Abbott
Domů
Sdílet
Diskuse