Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2019 13:46
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Máma pustila 4letého chlapce poprvé samotného ven. Zavraždil ho teprve 13letý Eric

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šikana zapříčinila smrt malého chlapce.

Článek patří do série textů, které najdeš pod tagem Vraždy spáchané dětmi, určitě se tam zastav.

Milující a vtipný. Tak popisovali mladší verzi Erica Smithe. Zbožňoval své prarodiče, Red a Edie na něj neměli špatného slova. „Vždy, když k nám přišel, objal nás a políbil. Byl takový malý klaun,“ vzpomínají prarodiče.

Jeho chování se však časem změnilo, byl agresivnější. Prošel mnoha vyšetřeními, zkoumali funkce jeho mozku, hladinu hormonů, ale nenašli nic, co by vysvětlovalo jeho násilné chování. Později mu byla diagnostikována porucha osobnosti – rychle a bezdůvodně měnil nálady a měl výbušnou povahu.

Doporučeno
12letá dívka vyvraždila rodinu, zakázali jí totiž chodit s 23letým přítelem. Když je zatkli, požádal ji o ruku 12letá dívka vyvraždila rodinu, zakázali jí totiž chodit s 23letým přítelem. Když je zatkli, požádal ji o ruku 30. března 2019 12:35

To způsobovalo, že často jednal násilně a nepředvídatelně. Porucha, kterou chlapec trpěl, je v jeho věku vzácná. 

Máma ho poprvé pustila ven samotného

Eric žil v malém městečku Savona na západ od New Yorku. Byl samotář a ostatní děti se mu vysmívaly pro jeho vzhled. Odstávaly mu uši, nosil velké brýle, byl ryšavý a měl pihy. Svůj hněv často potlačoval, což mělo nakonec fatální následky.

Během léta, 2. srpna roku 1993, Eric Smith navštěvoval tábor pro děti. Programu se zúčastnil i čtyřletý Derrick Robie, který bydlel jen blok od parku, kde se akce konala. Většinou Derricka chodila doprovodit máma, ale tentokrát měla spoustu práce s Daltonem, mladším bratrem Derricka. „Je to v pořádku, mami,“ řekl a dal jí polibek. „Miluji tě,“ a odešel. Bylo to poprvé, co ho máma nechala jít samotného. A bohužel i naposled.

Podle vlastních slov cítila, že se něco stalo. „Přísahám, že to byl okamžik, kdy zemřel,“  přibližuje Doreen Robie, matka Derricka. Tehdy ještě nevěděla, že jen pár minut poté, jak Derrick odešel z domu, už byl pravděpodobně mrtvý. 

Zneuctil ho větví. Chtěl si být jistý, že je mrtvý

Když měl třináct let, Eric zavraždil Derricka Robieho, jen čtyřletého chlapce. Vylákal ho do nedalekého lesa, když byli na cestě do tábora. Smith ho udeřil kamenem do hlavy. Když ležel na zemi, mladého chlapce udusil. Následně ho svlékl donaha a zneuctil větví stromu, aby se ujistil, že ho zabil.

Robieho matka Doreen šla syna vyzvednout do tábora. Tam se dozvěděla, že se ani nedostavil. Tělo bylo nalezeno čtyři hodiny poté, co matka zavražděného chlapce policii oznámila, že je nezvěstný. Ještě tentýž týden se Eric Smith přiznal své rodině, ta to nahlásila policii. Byl obviněn z vraždy druhého stupně.

Eric Smith byl 16. srpna 1994 odsouzen na 9 let až doživotí. Ve vězení chlapec napsal dopis, v němž se omluvil rodině Derricka, četl ho ve veřejné televizi. „Vím, že moje činy způsobily hroznou ztrátu. Je mi to opravdu líto. Přemýšlel jsem, co už Derrick nikdy nezažije. Jeho 16. narozeniny, Vánoce, vlastnit svůj dům, vystudovat vysokou školu, své první dítě. Chtěl bych se vrátit v čase a vyměnit si to s Derrickem, tu bolest, kterou jsem mu způsobil. Ale nedá se to,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse