Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2019 23:21
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Když skáče 100 000 lidí ve stejnou chvíli. Ajax Amsterdam oslavoval ligový titul ve velkém stylu

SPORT NIZOZEMSKO
Uložit Uložené

V Amsterdamu se slavilo ve velkém.

Hráči Ajaxu Amsterdam zaznamenali v této sezóně svůj 34. ligový titul v holandské Eredivisie. I když se jim nepodařilo proniknout do finále Ligy mistrů kvůli hattricku Lucase Moury z Tottenhamu, svůj ligový primát si už ukrást nedali. Sezónu zakončili s tříbodovým náskokem nad týmem PSV Eindhoven a v ulicích Amsterdamu se rozběhly pořádné oslavy.

Fanoušky v euforických chvílích nezajímalo ani to, že Frenkie de Jong již oficiálně přestupuje do FC Barcelony, zatímco obránce a kapitán Matthijs de Ligt se taky chystá na odchod z Ajaxu, avšak jeho konkrétní působiště zatím neznáme.

Ajax' celebration, jumping with 100k people from r/soccer

Oslavy titulu se uskutečnily v parku Museumplein, kde se většinou konají masové události, a zároveň tam najdeš nejznámější amsterdamská muzea od Rijksmuseum, přes Van Goghovo muzeum až po Stedelijk Museum.

Na Museumplein se shromáždilo neuvěřitelných 100 tisíc fanoušků a v jednu chvíli začali všichni společně s hráči skákat a radovat se z úspěchu. Amsterdam tehdy zažil menší pomyslné zemětřesení.

Domů
Sdílet
Diskuse