Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2019 16:25
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Roztomilý Yetti se pokusí v animáku od tvůrců Jak vycvičit draka dostat za svou rodinou na Mount Everest

Roztomilý Yetti se pokusí v animáku od tvůrců Jak vycvičit draka dostat za svou rodinou na Mount Everest
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

O Yettiho však jeví zájem i ziskuchtiví lidé.

Teenagerce jménem Yi (Chloe Bennet) se podaří ve městě Shanghai objevit prapodivnou bytost. Po krátkém zkoumání zjišťuje, že jde o Yettiho. Společně s přáteli Jinem (Tenzing Norgay Trainor) a Pengem (Albert Tsai) dají mladému Yettimu jméno Everest. Trojice přátel ale ví, že Shanghai není jeho rodným městem, a tak se ho společně pokusí odvést domů.


Do cesty se jim však postaví zlověstný zbohatlík Burnish (Eddie Izzard) a zooložka Zara (Sarah Paulson). Ti mají s Everestem samozřejmě nekalé úmysly. Výlet na Mount Everest proto nebude žádnou procházkou růžovou zahradou. Malou zajímavostí je skutečnost, že snímek Abominable (Sněžný kluk) se měl původně jmenovat podle zachraňovaného Yettiho, tedy Everest.

Vizuální stránka nových animáků už bývá v drtivé většině na skutečně vysoké úrovni, no a stejně je tomu i v případě Abominable. Yetti jménem Everest je opravdu roztomilý a pokud tvůrci při práci nezapomněli kromě dětského publika i na dospěláky, snad se dočkáme skutečně vydařeného animáku.

O režii filmu a scénář k snímku se postarala Jill Culton (scénář k Monsters, Inc.) a Todd Wilderman (spolurežie Lovecké sezóny 2) zastával při tvorbě pozici spolurežiséra. Česká premiéra Abominable (Sněžný chlapec) je plánována na 24. října 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse