Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. června 2019 9:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Anthony Joshua nečekaně prohrál s Andym Ruizem a ztratil všechny své opasky

SPORT
Uložit Uložené

Britský boxer v New Yorku nepotvrdil svou extratřídu.

Anthony Joshua vycestoval do New Yorku, aby si tam v Madison Square Garden poměřil síly s Andym Ruizem. Ten proti Britovi původně neměl ani bojovat, protože Ruize organizátoři zápasu získali jako záskok za Jarrella Millera, jenže Ruiz si pro svého britského soupeře připravil velké překvapení.

Nejdříve vypadal zápas vyrovnaně, už ve třetím kole skončil Ruiz na podlaze, ale nešlo o žádnou vážnější sérii úderů, která by zápas ukončila. Joushuu soupeř zaskočil, protože navzdory své pozici outsidera byl aktivní, nebál se konfrontace a na Brita pravidelně útočil takovým stylem, na který Joshua nedokázal odpovědět.

Bojová převaha Ruize se naplno prokázala v sedmém kole, kdy zůstal Joshua po útocích svého soupeře natolik otřesený, že nedokázal dle rozhodčího pokračovat v souboji a Ruiz si na konto připsal výhru na TKO.

Díky vítězství se stal novým majitelem opasků supertěžké váhy v organizacích WBA (Super), IBF, IBO a WBO. Joshua byl v rozhovorech po zápase zklamaný, hned vyzval Ruize na odvetu, protože musí opasky získat zpět, a připustil i zápasy s Deontayem Wildemer či Tysonem Furym.

Souboj začíná kolem času 20:30

Domů
Sdílet
Diskuse