Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2019 13:19
Čas čtení 0:00
František Kulhánek

Věznice Guantánamo: Splachování Koránu do záchodu, násilné klystýry a spánková deprivace

Věznice Guantánamo: Splachování Koránu do záchodu, násilné klystýry a spánková deprivace
Zdroj: youtube.com / Vice News
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Boj proti islámskému terorismu začala Bushova administrativa skutečně velkolepě.

Vězeňský tábor Guantánamo, pojem, který musí znát snad každý. Nejznámějším bude určitě pro ty, kteří zažili útoky z 11. září 2001. Poté, co tisíce Američanů pocítili islámský terorismus na vlastní kůži, rozhodla se tehdejší vláda v čele s Georgem Bushem tvrdě a nekompromisně zakročit.

Právě útoky na newyorská dvojčata a Pentagon daly vzniknout jedné z nejproslulejších věznic. Bohužel, v tom negativním slova smyslu, neboť toto místo mělo být kolébkou pošlapávání lidské důstojnosti a extrémních mučících praktik. Podmínky i zacházení ze strany dozorců k potencionálním válečným zločincům mělo být za hranicí moderního světa, který si už své krvavé události odžil v minulosti.

I z těchto důvodů byla věznice Guantánamo v jistý čas nadmíru mediálně probírána, čemuž jistě dopomohl i zájem několika organizací za lidská práva. Určitě se však najdou i tací, kteří s tamními podmínkami pro podezřelé teroristy nemají nejmenší problém.

Domů
Sdílet
Diskuse