Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2019 10:32
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Neymar je jen krůček od návratu do Barcelony, tvrdí brazilská média

SPORT
Uložit Uložené

Brazilec zřejmě svůj přestup přehodnotil.

V létě roku 2017 šokoval svět přestup Brazilce Neymara z Barcelony do francouzského PSG. Fotbalista měl tehdy výkupní klauzuli nastavenou na 222 milionů eur, což PSG bez větších problémů vyplatilo, a tak se Neymar stěhoval do země galského kohouta.

Ve francouzském týmu se však neusadil tak, jak by zřejmě chtěl. Z Barcelony odešel, aby se zbavil stínu Lionela Messiho, jenže zřejmě i sám pochopil, že fenomenální trio Messi-Neymar-Suarez neměl nikdy rozbíjet.

I proto se v posledních dnech objevuje stále více zpráv o tom, že Barcelona chce Neymara zpět a fotbalista je této možnosti otevřený. Vícekrát se v rozhovorech rozpovídal, jak spolu s Messim a Suarezem stále udržují kontakt pomocí konverzace na WhatsApp.

Neymar je len krôčik od návratu do Barcelony, tvrdia brazílske médiá
Neymar je len krôčik od návratu do Barcelony, tvrdia brazílske médiá Zdroj: TASR/AP

Šeptání se však v posledních dnech stále více blíží k realitě, protože pokročilý stav vyjednávání mezi Neymarem a Barcelonou potvrdil už i jeden z nejdůvěryhodnějších fotbalových zdrojů, brazilský portál Globoesporte.com. Ten obvykle nepublikuje zbytečné fámy a informace získává od zdrojů přímo v klubech či lidí z okolí hráčů.

Momentálně se prý Neymar už téměř dohodl s Barcelonou, přičemž vyjednávání vede samotný prezident Bartomeu. Magazín píše o přestupové částce 100 milionů eur, ke které by Barcelona musela přidat jednoho či více hráčů. Zmiňují se jména jako Dembélé, Umtiti a Rakitic, avšak zatím není jasné, zda Katalánci uvažují o přibalení všech tří fotbalistů, jednoho nebo dvojice.

Jasné není ani to, v jaké fázi se nacházejí jednání mezi samotnými kluby. Barcelona sice může dosáhnout dohodu s Neymarem, ale souhlasit bude muset zejména PSG. Jeho prezident se však v posledních dnech vyjádřil, že v klubu nechce mít hráče s hvězdnými manýry. Pokud prý takové manýry budou mít i nadále, klidně se může sbalit a on je rád prodá.

Domů
Sdílet
Diskuse