Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2019 9:05
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Komiksovka Mouse Guard měla být epickým fantasy dobrodružstvím. Režisér po zrušení filmu zveřejnil úžasné záběry

Komiksovka Mouse Guard měla být epickým fantasy dobrodružstvím. Režisér po zrušení filmu zveřejnil úžasné záběry
Zdroj: Halon/Fox VFX Lab/Wes Ball
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V Disney si po koupi Foxu řekli, že jim to za to riziko prostě nestojí. A tak dali tomuto lákavému projektu stopku.

Práce na slibné filmové adaptaci komiksové série Mouse Guard začala ještě pod hlavičkou studia 20th Century Fox, resp. před jeho přechodem k Disney. Předprodukce byla v plném proudu a k projektu se postupně připojovala další a další herecká jména (Andy Serkis, Thomas Brodie-Sangster, Idris Elba), ale dva týdny před startem natáčení zakročilo samotné Disney a film zrušilo.

Studio tímto tahem však nestoplo pouze přípravy režiséra Wese Balla (The Maze Runner trilogie), ale i tvrdou práci talentovaných animátorů, umělců a různých specialistů, kteří doufali, že snímek dokončí i pod křídly Disney. I proto se Ball rozhodl zveřejnit téměř desetiminutové video, sloužící k přezkoumání vizuálního potenciálu filmu.

Záběry přiložené níže tedy neukazují finální vizuál snímku, ale v první řadě jeho rozsah, formu či pohyby postav ve fantasy světě. Veškerý materiál měl být totiž poslán ještě k mistrům ze společnosti WETA Digital, kteří měli vizuál upravit k dokonalosti. Ale už při sledování krátkého dema musíme uznat, že toto mohla být skutečně epická jízda.

Na záběrech pracoval malý tým přibližně 12 týdnů, přičemž zásluhy na tomto materiálu jsou připisovány zejména společnosti Halon (vedené Caseym Pykem) a Fox VFX Lab (vedené Glennem Derrym). Režisér strávil poslední dva měsíce tím, že pro Mouse Guard hledal nový domov v nějakém jiném studiu, ale kvůli vysokému finančnímu riziku nikde neuspěl. Koneckonců, z původního rozpočtu ve výši 170 milionů dolarů se stihlo utratit již 20.

Jak již napovídá samotný název, hlavními hrdiny komiksové předlohy od Davida Petersena jsou myši, a to konkrétně speciální hlídka, která má pod palcem bezpečnost. Prozkoumává nové oblasti, hlídá hranice, dohlíží na bezpečnost silnic a hlídá poutníky. Svět myší je velmi drsný a plný nebezpečných dravců.

Mouse Guard
Mouse Guard Zdroj: Halon/Fox VFX Lab/Wes Ball

My tedy pevně věříme, že filmová adaptace někdy skutečně vznikne. Podle záběrů zveřejněných režisérem Ballem se totiž zdá, že přirovnání k středověkému Avatarovi či Game of Thrones nebyla až tak daleko od pravdu. S kvalitním příběhem, parádním vizuálem od WETA Digital a vyšperkovanou akcí mohla být z filmového Mouse Guard opravdu pecka.

Domů
Sdílet
Diskuse