Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2019 14:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Španělský klub si změnil jméno na Flat Earth FC. Prezident chce podpořit teorii o ploché Zemi

SPORT
Uložit Uložené

Majitel udělal svému klubu nečekanou publicitu.

Prezident španělského fotbalového klubu Mostoles Balompie oslavil postup do čtvrté nejvyšší národní soutěže svérázným způsobem. Javi Poves se klub rozhodl přejmenovat na Flat Earth FC, protože tuto teorii o ploché Zemi již delší dobu podporuje a chtěl by ji zpropagovat na mezinárodní úrovni, informovala Marca.

Jak argumentuje, fotbal je nejpopulárnější sport na světě, a tak je nový název klubu podporující plochou Zemi skvělý způsob, jak teorii rozšířit mezi všední lidi, kteří o ní dosud nevěděli.


 

„Jsme profesionální fotbalový klub v španělské čtvrté lize a narodili jsme, abychom sjednotili hlasy milionů lidí v hnutí za plochou Zemi a všechny lidi hledající odpovědi,“ prohlásil Poves.

Prezident se raduje i z toho, že profesionální fotbalové kluby obvykle sbírají podporovatele v rámci města či krajiny, ale Flat Earth FC je postaven na základě společné myšlenky, a to je podle něj nejdůležitější.

Domů
Sdílet
Diskuse