Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2019 12:17
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Ve Slovinsku vytvořili sochu Melanie Trump, připomíná Šmoulinku. Dílo vyvolalo smíšené reakce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Socha je umístěna nedaleko jejího rodného města

Americký umělec Bran Downey najal lokálního umělce Alese Zupevca, aby vytvořil podobiznu americké první dámy motorovou pilou. Výsledek je takový všelijaký. Sochu místní popisují jako ponižující, „šmoulí“ a podle nich se vůbec nepodobá Melanii Trump, píše BBC.

Downey se vyjádřil, že takto jen chtěl „vést dialog“ ohledně politické situace v USA. Socha je však pravděpodobně jen promyšleným marketingovým tahem umělce, v Lublani má totiž výstavu týkající se slovinských kořenů Trumpové až do konce srpna a socha tvoří její součást.

Melania je vděčný terč v rámci marketingu, obchodníci neznají hranice vynalézavosti. Ukázkový případ je určitě reklama jazykové školy, která se objevila v chorvatském Záhřebu: „Jen si představ, jak daleko se můžeš dostat s troškou angličtiny.“

Inspirace pochází z roku 2017, Donald Trump složil prezidentskou přísahu a Melania mu asistovala v modrých šatech

V Slovinsku vytvorili na počesť Melanie Trump sochu pripomínajúcu Šmolinku, dielo vyvolalo zmiešané reakcie
V Slovinsku vytvorili na počesť Melanie Trump sochu pripomínajúcu Šmolinku, dielo vyvolalo zmiešané reakcie Zdroj: Alex Brandon/TASR/AP

Domů
Sdílet
Diskuse