Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2019 15:35
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Vladimír Furdík: Zaklínač bude mít skvělé akční scény, Netflix by seriál bez Henryho Cavilla tak dobře neudělal

Vladimír Furdík: Zaklínač bude mít skvělé akční scény, Netflix by seriál bez Henryho Cavilla tak dobře neudělal
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Henry Cavill je nejlepší šermíř ze všech hollywoodských herců, se kterými Furdík pracoval.

Když Netflix oznámil, že Henry Cavill si zahraje Geralta v jejich připravovaném seriálu Zaklínač (více inspirovaný knihami než hrami), již tradičně se internet rozdělil na dva tábory. Já osobně jsem s výběrem a castingem jako takovým spokojen. Tyto seriály nepotřebují hollywoodské herce, respektive hvězdy. Opírají se o materiál, postavy a velkolepost. Diváky si to najde tak či tak, musí to ale být kvalitní.

A právě Cavill měl do seriálu přinést množství kvality, hlavně co se akčních scén týká. Vladimír Furdík, představitel Night Kinga a jeden z hlavních kaskadérů a koordinátorů akčních scén na seriálu, odpovídal na otázky Reflexu, a to během své účasti na festivalu v Karlových Varech.



Mimo jiné tvrdí, že Netflix má ambice vyrovnat se a později i překonat Game of Thrones. Osobně se zaručuje za kvalitu akčních scén a soubojů s meči, přičemž vyzdvihuje Cavillovo obsazení. Bez něj by Netflix údajně ani nemohl seriál tak dobře (pokud vůbec) natočit. Henry je totiž vynikající s mečem a během dvou hodin se dokáže naučit i náročné choreografie. Furdík nic takového ve své dosavadní a velmi bohaté kariéře neviděl.

Cavillův bojový styl nebude těžkopádný a rytířský, na což jsme byli zvyklí u GOT. Furdík si očividně četl knihy (nebo alespoň dostal přednášku), neboť sám tvrdí, že se snažil Cavilla naučit ladnější pohyby a jakýsi tanec s mečem. Jeho Geralt se pohybuje rychle a snadno, přičemž předem ví, kdo se bude jak pohybovat a přesně ví, jak svůj cíl zabije pár vteřin před tím, než se tak stane. Skutečně tedy půjde o nesmírně zručného bojovníka, přesně tak, jak jej známe z knih.

Doporučeno
Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. května 2019 19:35

První, osmidílné série Zaklínače bychom se na Netflixu měli dočkat koncem prosince, i když to ještě není potvrzeno. Více se o seriálu dozvíš v našem bohatém vlákně

Zde je celý rozhovor Reflexu o Game of Thrones, část o Zaklínači najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse