Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2019 11:09
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Pašerák s léky za 50 000 na výrobu pervitinu ujížděl celníkům na kolečkových bruslích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

I takové věci se dějí. Celníci zadrželi muže u hranic s Polskem, který se na bruslích snažil převézt mimo jiné i zakázané látky.

Celníci na Trutnovsku poblíž statní hranice s Polskem museli řešit neobvyklý případ. Ve večerních hodinách na místě totiž zadrželi sedmatřicetiletého muže na kolečkových bruslích, který se v batohu na zádech snažil do Česka propašovat injekční stříkačky, látky připomínající hašiš a pervitin a léky s obsahem pseudoefedrinu, jenž měly být určeny právě k výrobě pervitinu. Informoval o tom server Aktuálně.

„Na hlasité sdělení: Celní správa, celní kontrola! muž reagoval rychlou otočkou do protisměru. Hlídka se za bruslařem rozjela. Po několika metrech odbočil do lesa, ale zanedlouho se vrátil na silnici, batoh už neměl,“ popsala incident Jitka Fajstavrová, mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

Celníci však brzy nato odhozený batoh v lese vypátrali a zadržený muž se přiznal, že patří jemu. Dále uvedl, že 6 000 tabletek léku Apselan koupil v Polsku za 50 000 korun. „Vyloupal je před státní hranicí z blistrů a uložil do igelitového sáčku,“ dodává Fajstavrová s tím, že všechny zabavené látky byly zajištěny celníky, kteří je předali do laboratoře na bližší přezkoumání.

Ilustrační fotografie

Pašerák s léky za 50 000 na výrobu pervitinu ujížděl celníkům na kolečkových bruslích
Zdroj: pixabay.com
Doporučeno
Profetoval milion korun a několikrát se pokusil o sebevraždu. Petra závislého na pervitinu jsme navštívili v psychiatrické léčebně (Rozhovor) Profetoval milion korun a několikrát se pokusil o sebevraždu. Petra závislého na pervitinu jsme navštívili v psychiatrické léčebně (Rozhovor) 26. února 2017 17:15

Není to však poprvé, když celníci muže zadrželi. Zhruba před čtvrt rokem jej totiž přistihli při pokusu o propašování konopí, pervitinu, příslušenství varny a různých pomůcek na výrobu drog. Tenkrát ovšem k převozu použil auto. Policií byl stíhán na svobodě a v případě prokázání viny mu hrozí až deset let za mřížemi. 

Přesné místo činu ani den, kdy byl muž na kolečkových bruslích s batohem zadržen, mluvčí královéhradeckého celního úřadu z taktických důvodů neuvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse