Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2019 21:40
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Jak omladili Willa Smithe o 25 let? Tvůrci thrilleru Gemini Man prozrazují, jaké počítačové triky využili

Jak omladili Willa Smithe o 25 let? Tvůrci thrilleru Gemini Man prozrazují, jaké počítačové triky využili
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Gemini Man dorazí do českých kin 10. října.

Gemini Man nás zaujal již při svém ohlášení. Režisér Ang Lee a špionážně thrillerové sci-fi s Willem Smithem, který je opět na koni? To zní lákavě, že? Dlouho však bylo ticho po pěšině, což přerušil až debutový trailer. Ten nás sice neposadil na zadek, rozhodně se však na film těšíme a doufáme, že půjde o kvalitní akční záležitost. Největší zajímavostí je, že ve snímku uvidíme dvě verze postavy Willa Smithe.

Jedna bude starší, ta druhá zase o téměř tři desetiletí mladší. Jak studio Paramount docílilo toho, aby to ve finále vypadalo dobře a věrohodně? Částečně nám to prozradí video ze zákulisí natáčení. Níže tak zjistíš, jak Smith natočil mladší verzi sebe sama, která bude lovit svého „genetického otce“. O režií se postaral Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Brokeback Mountain) a premiéry se dočkáme 10. října 2019.

VFX Supervisor Bill Westenhofer tvrdí, že nejde o klasický digitální de-aging (dělají to hlavně marvelovky). Má jít o CGI Willa Smithe, ačkoli, jak vidíme v bonusovém videu, Smith má na sobě mo-cap oblek. Herci se tak nebaví se zelenou kuličkou na tyči. Jak to tedy myslí, zůstává zatím záhadou. Smith zřejmě zahrál svou část, ale pravděpodobně to funguje na podobném principu jako Planeta opic. Vezme se hercova mimika a hodí se na CGI obličej uměle dosazený do záběru. Nepochybně šlo o drahou a trikově náročnou záležitost.

Námět na snímek se mezi studiemi povaluje již od roku 1997, kdy jej měl režírovat Tony Scott pod hlavičkou Disney. V následujících letech se projekt spojoval se jmény jako Mel Gibson, Harrison Ford či Nicolas Cage. O režii měli zájem například Curtis Hanson (L. A. Confidential) či Joe Carnahan (The Grey). Více se dozvíš zde.

P. S. – Zítra by měl dorazit další trailer.

Domů
Sdílet
Diskuse