Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2019 14:21
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

CGI omlazení Robert De Niro a Al Pacino zabíjejí grázly jako klasičtí mafiáni v prvním traileru pro Irishmana

CGI omlazení Robert De Niro a Al Pacino zabíjejí grázly jako klasičtí mafiáni v prvním traileru pro Irishmana
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Martin Scorsese konečně ukazuje svůj vysněný projekt.

Po prvních dvou fotkách z filmu jsme se zcela nečekaně dnes dočkali i debutových záběrů. Teaser trailer vsází na mafiánskou atmosféru, představení hrdinů, konflikt a prostředí, přičemž nám omlazené legendy ukazuje jen částečně. Přeci jen, sám Scorsese s technologií není úplně spokojený, a tak se na tricích stále tvrdě pracuje. 

Irishman je tak trochu netradičním filmem. Klasické gangsterky s legendami žánru už nikdo netočí, v podstatě se mafiánské filmy rodí už jen zběžně. Nikdo s nimi nechce mít nic společného, zvláště, pokud mají stát více než pár desítek milionů dolarů.

A v tom přichází Netflix, který jen na výrobu Irishmana poskytl Scorsesemu již více než 150 milionů dolarů, přičemž je možné, že se toto číslo ještě značně navýší. A to stále nehovoříme o nákladech na reklamu, ačkoli ty si naštěstí streamovací gigant reguluje několikanásobně lépe než hollywoodská studia.

Irishman je proto pro nás darem z nebes. Scorsese na režisérské stoličce ukecal Joa Pesciho, aby se vrátil z důchodu a povolal i Al Pacina a Roberta De Nira, největší legendy žánru. 

V adaptaci románu I Heard You Paint Houses od Charlese Brandta uvidíme kromě trojice zmíněných Annu Paquin, Harveyho Keitela, Bobbyho Cannavalea, Jesseho Plemonse či Jacka Hustona. Příběh vypráví o mafiánském nájemném vrahovi Frankovi „The Irishman“ Sheeranovi, člověku, který má velmi zajímavé informace o zmizení a smrti vůdce odborů Jimmyho Hoffa.

O scénář se postaral Steven Zaillian (Schindlerův seznam). Projekt patří mezi Scorseseho vysněné tituly a zfilmovat se ho snažil již dlouhá léta. Snímek je v postprodukci již od března 2018, takže je nepochybné, že dotvořit efekty dává VFX Composerům nesmírně zabrat. Premiéra nás čeká na podzim / v zimě tohoto roku. Celosvětová premiéra ho čeká na newyorském filmovém festivalu 27. září.

Domů
Sdílet
Diskuse