Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. srpna 2019 13:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nejbohatší muž světa si koupil superluxusní jachtu za 400 milionů dolarů. Bezos hned schytal dávku kritiky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jeff Bezos se může pochlubit majetkem kolem 130 miliard dolarů.

Život zřejmě nemůže být špatný, pokud jsi nejbohatším mužem světa a tvůj majetek dosahuje hodnoty více než 130 miliard dolarů. V takovém světě žije zakladatel Amazonu Jeff Bezos, který si nedávno udělal radost novou jachtou, píše Complex.

Dnes 55letý miliardář za jachtu Flying Fox zaplatil prý kolem 400 milionů dolarů, což je číslo, k jakému se pravděpodobně nikdo z nás nedopracuje ani za několik životů, a on si ani nemusel všimnout, že tolik peněz investoval.


Superluxusní jachta je dlouhá 136 metrů a v jejím interiéru najdeš všechny potřebné vychytávky, které bys jako miliardář vyžadoval. Pokud ti nestačí moře kolem, můžeš se vykoupat v bazénu, svůj čas můžeš trávit v jedné z 11 kajut, vychutnat si můžeš film ve vlastním kině a kdybys náhodou vlastnil helikoptéru, můžeš na palubu umístit hned dvě. Bezos na svém novém miláčkovi očividně nešetřil, ale vysloužil si hromadu kritiky.

To proto, že zaplatil za jedinou loď 400 milionů dolarů, zatímco Amazon zaměstnává po světě miliony lidí, z nichž tisíce nevydělávají dostatek peněz na plnohodnotný život a polemika se vede i o pracovních podmínkách.

Ironicky vyznívá nákup nové jachty, která svým pohonem bude přispívat k znečišťování životního prostředí a klimatickým změnám, i když se neustále mluví o tom, jak klimatické změny nutí lidstvo hledat nové místo na život ve vesmíru, čehož součástí je i společnost Blue Origin Jeffa Bezose.

Domů
Sdílet
Diskuse