Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2019 17:51
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

WhatsApp možná už nebude tak soukromý, Facebook chce sledovat tvé zprávy

TECH WHATSAPP
Uložit Uložené

Nová umělá inteligence Facebooku může výrazně narušit soukromí zpráv, které si posíláme přes WhatsApp.

Facebook aktuálně zvažuje implementování speciální umělé inteligence do aplikace WhatsApp, kterou dnes mnozí lidé používají kvůli pokročilému šifrování a bezpečným soukromým komunikacím.

Umělá inteligence má skenovat zprávy a řešit problémy například s nenávistnými projevy, ale na to, aby se mohla sama vyvíjet, bude muset zprávy odesílat developerům, kteří budou inteligenci podle výsledků zdokonalovat. To je první problém – pokud se umělá inteligence aplikuje, zprávy nezůstanou jen mezi telefony, píše technologický portál SlashGear.

WhatsApp možno už nebude taký súkromný, Facebook chce sledovať tvoje správy
WhatsApp možno už nebude taký súkromný, Facebook chce sledovať tvoje správy Zdroj: unsplash

Navíc existují obavy, že vytvoření takové umělé inteligence a skladování soukromých dat na serverech Facebooku, může být příležitost pro vládní organizace či agentury, aby při vyšetřování mohly tato data požadovat. Zprávy, které tak měly být soukromé, mohou v konečném důsledku skočit v úplně cizích rukou.

Pokud se umělá inteligence aplikuje, pořád to neznamená konec soukromému chatování, zdarma si totiž můžeš stáhnout aplikace jako Signal či Wickr, které zprávy šifrují podobně a data nikam nepředávají.

Domů
Sdílet
Diskuse