Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2019 13:55
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Facebook vymazal událost s více než 2 miliony lidmi, kteří chtějí vtrhnout do základny Area 51

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Oficiální událost měla byt odstraněna z důvodu porušení komunitních norem.

Pokud jsi měl poslední týdny přístup na internet, určitě ti neunikla jedna z nejvirálnějších událostí vůbec. Jde o vtipnou iniciativu, jenž shromažďuje více než 2 miliony lidí, kteří chtějí 20. září společně vniknout do známé americké základny Area 51 nacházející se v nevadské poušti.

Oficiální událost byla vytvořena na Facebooku v červenci a za krátký čas se do ní zapojily statisíce zvědavců, kteří mají v plánu odhalit všechna tajemství americké vlády, včetně mimozemšťanů, utajených spisů či UFO talířů. Aktuálně se však již do ulítlé výzvy pravděpodobně nezapojíš. Facebook se totiž rozhodl oficiální událost vymazat.

Doporučeno
Více než 500 tisíc lidí chce vběhnout do vojenské základny Area 51. Internetový vtip přerostl v hromadnou iniciativu Více než 500 tisíc lidí chce vběhnout do vojenské základny Area 51. Internetový vtip přerostl v hromadnou iniciativu 11. července 2019 12:21

Virální event měl být odstraněn z důvodu porušení komunitních norem. O celé věci informoval sám zakladatel iniciativy, mladý student Matthew Roberts, prostřednictvím svého facebookového profilu, kde zveřejnil upozornění, které mu sociální síť poslala.

Aby však lidi úplně nezklamal, aktuálně pracuje na tom, aby hned vedle Area 51 uspořádal velkolepý festival, a to zejména elektronické hudby. Je sporné, zda se to mladíkovi podaří, ale mnozí interpreti již projevili velký zájem a aktuálně je vše zřejmě otázkou financí.

Mladík už dokonce vytvořil festivalu novou událost na Facebooku. Tu však, stejně jako předcházející, sociální síť vymazala.

„Myslím, že je to dost drzé od Facebooku, zejména z toho důvodu, že sám se snažím přesvědčovat lidi, aby se plánovaného útoku na základnu raději vzdali,“ řekl Roberts pro CNET.

Domů
Sdílet
Diskuse