Přepnout do nočního režimu
Přepnout do denního režimu
Pátek 6. 12. 2019 svátek má Mikuláš, Nikolas

hledej na refresheru

Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.
Doporučujeme zapnout browser notifikace, pokud budeš přihlášený na Refresheru na tomto zařízení.
Umění - Architektura
6
Richard Balog
16. srpen 2019, 10:24

Za 1 415 000 Kč přeměnili chatu ze 70. let na dokonalý úkryt před okolním světem

Romantická kulisa na popředí, respektive pozadí lesa, která pozoruje, vidí a vnímá, nekonkuruje mu, pouze umožňuje jeho časově neomezené sledování.

Richard Balog
16. srpen 2019, 10:24
Za 1 415 000 Kč přeměnili chatu ze 70. let na dokonalý úkryt před okolním světem
Zdroj: Miro Pochyba
Musíš být přihlášený/á, abys mohl/a uložit článek.
Nepodarilo sa uložiť zmeny. Skús sa nanovo prihlásiť a zopakovat akciu.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
6
Uložit na později.
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Časy, kdy téměř každá rodina vlastnila víkendové útočiště v podobě chaty jsou stále blíže svému návratu. Dnes si představíme dílo zpod rukou architektů z Y100 Ateliér nacházející se na Donovalech, které si zamiluješ. 

 

Původní stavba ze 70. let minulého století nepotřebovala změnu objemu a výzvou pro tvůrce tak byla integrace komfortu na poměrně malém půdorysu na okraji lesa. „Chata v lese“ si i přes rekonstrukci zachovala všechny nosné prvky, a to včetně krokví, střešních krytin nebo vazných trámů. 

 

Nejvýraznější novinkou se stala hliníková fasáda s kontrastními dveřmi a terasa, na níž se vyjímá modřín v plné kráse. Velké prosklené plochy poskytují majitelům dostatek světla a s tím spojeného tepla, což je výhodou zejména v průběhu zimních měsíců.

 

V rámci interiéru hrají hlavní prim OSB desky využité na několik způsobů, kterými se klidně můžeš inspirovat ve vlastní domácnosti. V podkrovní části došlo během zmíněné rekonstrukce k odstranění ložnice za účelem odkrytí výhledu ze společenské místnosti a nově vzniklého loftu. Současnost daného projektu podtrhuje například i využití podlahového topení Laminotherm. 

 

Lepší představu o netypické chatě, která naplno využila svou druhou šanci si už teď můžeš udělat pomocí galerie snímků.

 

Zobrazit galerii 10 galeria

 

Autoři: Ing. arch. Jana Štofan Styková & Ing. Pavol ŠtofanY100 Ateliér 

Adresa: Donovaly (Slovenská republika

Plocha pozemku: 426 metrů čtverečních

Zastavěná plocha: 53,6 metrů čtverečních

Podlažní plocha: 63,5 metrů čtverečních

Investiční náklad: 55 000 € (v přepočtu zhruba 1 415 000 Kč)

Zdroj: y100.skFoto: Miro PochybaNáhledový obrázek: Miro Pochyba Tagy: Donovaly (Slovenská republika), Y100 Ateliér
Ohodnoť článek
54
Sdílej článek
Hodnocení tohoto článku je dostupné jen s aktivním předplatným REFRESHER+.
Předplatit
Zrušit
Při hodnocení článku nastala chyba. Zkus se nově přihlásit a znovu ohodnotit článek.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHORU
Nejčtenější