Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2019 18:01
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Tvůrci videí žalují YouTube kvůli údajné diskriminaci obsahu s LGBTI tématikou

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Údajně ne všichni jsou si před algoritmem rovni.

Youtubeři dnes točí videa na nejrůznější témata a výjimkou nejsou ani sexuální menšiny. Tvůrci, kteří vytvářejí příspěvky o komunitě LGBTI, nyní žalují YouTube. A to z důvodu, že platforma podle nich omezuje jejich videa označováním za citlivý obsah nebo z nich odstraňuje reklamu. Případně nejedná dostatečně při nenávistných komentářích či jim neumožňuje zobrazovat se v kategorii doporučené. Informuje o tom RTVS.

K žalobcům patří kanály jako uppercaseCHASE1 (transgender muž), Queer Kid Stuff (témata o LGBTI komunitě) a další. Společně přidali vlastní videa s názvem We're suing YouTube, tedy Žalujeme YouTube. Zaměřili se i na Google, který podle nich také diskriminuje LGBTI obsah.

YouTube se brání a tvrdí, že nikoho nediskriminuje ani odkládání na vedlejší kolej. Za příčinu „problému“ označuje právě algoritmus, tedy umělou inteligenci. Jak tento spor dopadne, uvidíš až za několik dní či týdnů.

Domů
Sdílet
Diskuse