Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2019 11:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Legendární Metro 2033 dostane filmovou podobu. Na všechno dohlédne autor Dmitry Glukhovsky

Legendární Metro 2033 dostane filmovou podobu. Na všechno dohlédne autor Dmitry Glukhovsky
Zdroj: 4A Games/THQ
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Autor bude na filmu pracovat jako kreativní producent.

Jméno Dmitry Glukhovsky se navždy zapsalo do srdcí milionů fanoušků sci-fi a postapokalyptických příběhů. Se svými příběhy Metro 2033, Metro 2034 a Metro 2035 vytvořil celosvětovou komunitu od milovníků knih až po vášnivé hráče. Herní zpracování prvního titulu vyšlo již v roce 2010 a spustilo lavinu postapokalyptických her.


Glukhovsky mezitím dostal desítky nabídek od mnoha filmových společností, které chtěly knihy adaptovat na stříbrné plátno, jenže autor neustále odmítal. Dnes však víme, že nakonec na jednu nabídku kývl, upozornilo Variety.

Legendárne Metro 2033 dostane filmovú podobu. Na všetko dohliadne autor Dmitry Glukhovsky
Legendárne Metro 2033 dostane filmovú podobu. Na všetko dohliadne autor Dmitry Glukhovsky Zdroj: Gazprom Media

Ruský holding Gazprom Media se ve spolupráci s několika menšími společnostmi dohodl s Glukhovskym a už v roce 2022 se můžeme těšit na obrovskou filmovou premiéru. Natáčení by mělo začít příští rok, avšak na jména režiséra či herců si budeme muset počkat. Zástupci Gazprom Media se z dohody radují, protože podle vlastních slov považují sérii Metro za jednu z nejdůležitějších ve své oblasti.


Dmitry Glukhovsky proto souhlasil, že se na filmu bude podílet i on. Přijal místo kreativního producenta, aby se ujistil, že snímek bude zpracován přesně podle jeho představ. Gazprom Media zároveň fanouškům slibuje show, jaká tu ještě nebyla. Společnými silami plánují vytvořit největší reklamní kampaň, jakou kdy udělali.

Domů
Sdílet
Diskuse