Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2019 10:30
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

„Cigáne!“ křičeli na útočníka Vítkovic fanoušci Prostějova. Hokejisté na protest opustili led

SPORT
Uložit Uložené

Přátelské utkání mezi Vítkovicemi a Prostějovem skončilo předčasně kvůli rasistickým pokřikům fanoušků domácích na útočníka Dominika Lakatoše.

Přátelské utkání mezi hokejovými kluby z Prostějova a Vítkovic skončilo předčasně kvůli rasistickým pokřikům domácích fanoušků. Po gólu útočníka Vítkovic Dominika Lakatoše v 60. minutě se halou strhl pokřik: „cigáne, cigáne“. Trenéři hostů se z toho důvodu rozhodli mužstvo odvést do kabin a předčasně tak ukončit zápas. Informuje o tom vítkovický klub na svých stránkách

Doporučeno
Hokejová pomsta za okupaci: Po porážce SSSR vyšlo do ulic Prahy 150 tisíc lidí Hokejová pomsta za okupaci: Po porážce SSSR vyšlo do ulic Prahy 150 tisíc lidí 17. května 2019 21:37

V závěrečných minutách vypjatého zápasu vedly Vítkovice 3:2. Pár desítek vteřin před koncem utkání se domácí rozhodli odvolat brankáře, což zúžitkoval útočník Dominik Lakatoš a přesně mířenou ranou poslal v čase 59:03 puk do odkryté klece. Odměnou mu za to byla lavina rasistických pokřiků poukazujících na jeho romský původ.

Na ledě se málem strhla rvačka a fanoušci ve svém jednání nepřestávali. Trenéři Vítkovic se proto rozhodli zápas předčasně ukončit a s týmem odjet do kabin.

„Herní aspekt ponechám tentokrát stranou. Žijeme ve 21. století a to, co se stalo v závěru, nás opravdu naštvalo, proto jsme se rozhodli k tomu kroku odvést tým do kabiny. Jsme jedna parta, jedna rodina a k žádnému z členů naší rodiny si nikdo nesmí dovolit nic podobného, rozhodnutí bylo okamžité a celý tým jako jeden muž souhlasil,“ řekl k odchodu do kabin kouč Jakub Petr. 


REFRESHER požádal hokejový klub Jestřábi Prostějov, který se k incidentu zatím nevyjádřil, o oficiální stanovisko. Článek budeme aktualizovat.

Domů
Sdílet
Diskuse