Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2019 10:09
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Tesla Model 3 už má interiér kompletně bez kůže. Musk vyhověl aktivistům z PETA

TECH
Uložit Uložené

Kravskou kůži na volantu nahradí syntetické materiály. Tesla musela vyřešit jejich vyhřívání a odolnost.

Tesla podle webu TechCrunch zavedla další změnu ve výrobním procesu svého Modelu 3, který je nejlevnějším vozem v plně elektrickém portfoliu značky.

Elon Musk totiž už před pár měsíci slíbil aktivistům z organizace PETA (Lidé za etické zacházení se zvířaty), že právě Model 3 a příští Model Y plánovaný na rok 2020 budou plně „veganské“, bez materiálů ze zvířat.

Automobilový průmysl používá kravskou kůži na sedadla a potah volantu. Umělé materiály na sedačkách už Model 3 měl, u volantu ale Tesla stála před složitějším technickým oříškem.

Doporučeno
Youtuberka si do ruky nechala implantovat čip na odemykání Tesly Youtuberka si do ruky nechala implantovat čip na odemykání Tesly 11. srpna 2019 20:43

Tesla Model 3 má už interiér kompletne bez kože. Musk vyhovel aktivistom z PETA
Tesla Model 3 má už interiér kompletne bez kože. Musk vyhovel aktivistom z PETA Zdroj: Tesla.com

Inženýři totiž museli vymyslet, jak do syntetického materiálu pod rukama řidiče zapracovat vyhřívání tak, aby se povrch při sálání tepla nepoškodil a zároveň rychle neopotřeboval už po pár tisících kilometrech.

Umělou kůži na sedadlech má kromě Modelu 3 i Model X a Model S, zatím ale není jasné, zda a kdy se na X a S podaří kůži vytlačit i z volantu a ostatních ploch.

Domů
Sdílet
Diskuse