Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. září 2019 11:15
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

V domě policisty našli přihlášku do Kukluxklanu, okamžitě ho propustili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V jeho domě objevili i další znaky toho, že se pravděpodobně přiklání k rasistickým organizacím, jako například vlajky Konfederace.

Policejní důstojník Charles Anderson z Michiganu byl propuštěn poté, co se zjistilo, že je sympatizantem Kukluxklanu, rasistické organizace fungující převážně v jižních státech USA. Přišlo se na to úplnou náhodou. Policista nabízel svůj dům k prodeji a jeden z potenciálních kupců si všiml zarámované přihlášky do klanu, která vysela na stěně.

O případu informuje Independent. Zprávu, že policista byl propuštěn a začalo vůči němu trestní stíhání, uvedl správce města Muskegon Frank Peterson. Obviněný údajně pracoval na oddělení více než 20 let. Podrobnosti vyšetřování nejsou známy a místní policie se k celé situaci vyjadřuje jen stručně.

Zarámovanou žádost o přijetí uveřejnil šokovaný zájemce o koupi domu na svém Facebooku. Pod příspěvkem se okamžitě strhla vášnivá debata. Někteří s autorem souhlasí a tvrdí, že policista by měl dostat trest, jiní si myslí, že se to zbytečně nafukuje a prý jde jen o historický a sběratelský kousek. Fotka má již přibližně 5,5 tisíc reakcí.

„Je smutné, že v našem městě úřadoval takový policista. Klidně mohl věznit lidi jiné barvy pleti kvůli falešným obviněním. Jelikož jde o jednoho z policejních důstojníků v našem městě, bylo mou povinností o tom informovat,“ tvrdí na sociální síti Rob Mathis, zájemce o dům, který přihlášku do Kukluxklanu objevil.

Ten tvrdí, že kromě zarámované žádosti o přijetí byl svědkem i dalších náznaků toho, že policista se pravděpodobně přiklání k rasistickým organizacím, jako například vlajky Konfederace. „Vešel jsem do nejrasističtějšího domu, jaký jsem kdy viděl. Byl jsem znechucený jen z toho, že se tam nacházím,“ dodává Rob.

Domů
Sdílet
Diskuse