Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2019 21:37
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Rusko zakázalo kouření na balkoně, rozhodnutí schvaluje i prezident Putin

ZAJÍMAVOSTI VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Zákaz platí od 1. října.

Pokud bydlíš v paneláku, určitě tě dokáže rozohnit, když si otevřeš okno a za pár minut nasákne celý tvůj byt kouřem z cigaret. Jeden z tvých sousedů, který bydlí vedle tebe, totiž kouří a nechce se mu jít před vchod. Jednoduše si zapálí na balkoně. Musíš zavřít a počkat, než dokouří. S tímto už v Rusku problém mít nebudou. Tamní vláda od 1. října zakázala kouření na balkoně, píše BBC.

Doporučeno
Byl policajt, pasák a teď je bezdomovec. Propustili ho z vězení, ale život mu ničí závislost na heroinu (Rozhovor) Byl policajt, pasák a teď je bezdomovec. Propustili ho z vězení, ale život mu ničí závislost na heroinu (Rozhovor) 23. ledna 2019 16:56

Doporučili jim to hasiči. V Rusku každý rok zemřou tisíce lidí kvůli požárům. Ty však nezpůsobují jen kuřáci, ale i staré elektrické vedení či narušená statika. Tak či tak, zákaz kouření by mohl pomoci, aby se nestávaly nehody, které způsobí smrt mnoha lidí.

V Rusku si už onedlho na balkóne nezapáliš, vláda to občanom zatrhla. Rozhodnutie schvaľuje aj prezident Putin
V Rusku si už onedlho na balkóne nezapáliš, vláda to občanom zatrhla. Rozhodnutie schvaľuje aj prezident Putin Zdroj: Unsplash/@skucinic9

Rusko je však země, ve které takový zákaz nebude jednoduché vymáhat jen tak ze dne na den a bez problémů. Zasáhne to miliony Rusů. Navíc, kontrolovat a pokutovat tento prohřešek bude pro policisty oříšek. Diskuse v zemi je bouřlivá, lidé se rozdělili na dva tábory.

Prezident Vladimir Putin je na straně zdravého životního stylu bez cigaret. Zákaz plně podporuje, Kreml dokonce situaci komentoval tak, že každé rozhodnutí, které by mohlo zachránit lidské životy, je vítáno. Byl bys pro, aby podobný zákaz platil i v Česku?

Domů
Sdílet
Diskuse