Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2019 10:06
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Billie Eilish se inspiruje Gretou Thunberg. Chce, aby ses stal veganem a zachránil hořící lesy po celém světě

HUDBA
Uložit Uložené

V krátkém videu Billie po boku Woodyho Harrelsona hovoří o tom, že by se naše planeta měla lépe, kdybys z jídelníčku vyřadil maso a mléčné výrobky.

Billie Eilish je známou bojovnicí za environmentální uvědomělost, která svůj dosah využívá i k tomu, aby k fanouškům dostala důležité informace týkající se udržitelnosti naší planety. Už dříve sdílela iniciativu, v jejímž rámci doporučila lidem omezit konzumaci masa kvůli týrání zvířat a nedávno vydala i oficiální videoklip, který zasvětila šíření povědomí o klimatických změnách a hořících lesích. 

Před pár dny přijala pozvání do show Saturday Night Live, kde se kromě ní objevil i herec Woody Harrelson. Právě s ním se rozhodla natočit i krátké minutové video s názvem Our House Is On Fire (Náš dům hoří). To je značně ovlivněno slovy mladé švédské aktivistky Grety Thunberg, která aktuálně tvrdě kritizuje nejmocnější představitele států za to, že nejsou schopn jednat.

Doporučeno
Kdo je bratr Billie Eilish a proč je nejdůležitější osobou v její kariéře? Kdo je bratr Billie Eilish a proč je nejdůležitější osobou v její kariéře? 18. září 2019 10:46

„Naše planeta se zahřívá a oceány stoupají,“ začíná Billie Eilish, která na střídačku se slavným hercem popisuje, co se na planetě děje. „Historie ukáže, že když se dostatečně mnoho lidí postaví a vyžádá si změnu, ti nejmocnější nebudou mít na výběr a budou muset jednat,“ pokračuje Harrelson.

Společně lidi žádají, aby omezili používání plastů a také konzumaci masa a mléčných výrobků. To vše podle nich má za následek řadu hořících lesů na celé zemi.

Doporučeno
Planeta umírá a je nám to úplně jedno. Máme však želízko v ohni, švédskou aktivistku Gretu Thunberg Planeta umírá a je nám to úplně jedno. Máme však želízko v ohni, švédskou aktivistku Gretu Thunberg 30. července 2019 15:20

 

Domů
Sdílet
Diskuse