Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2019 9:53
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Kalifornie zakázala výrobu a prodej zvířecí kožešiny

NEWS
Uložit Uložené

Od roku 2023 lidé nebudou moci vyrábět a prodávat oblečení, boty a kabelky z kůže.

Kalifornie se stala prvním americkým státem, kde zakázali výrobu a prodej zvířecí kožešiny a kůže. Od roku 2023 lidé nebudou moci vyrábět a prodávat oblečení, boty a kabelky z kůže, informuje BBC.

Jak se dalo předpokládat, toto rozhodnutí nejvíce potěšilo ochranáře zvířat. Za podobný zákon bojovali už delší dobu. Říkají, že je nezbytný, protože nelidské obchodování s kůží a kožešinou zvířat musí skončit. Tvrdí, že zvířata musí prožít celý život v hrozných podmínkách, aby je nakonec zabili, často pomocí elektrického proudu nebo jiných metod.

 

Kalifornia zakázala výrobu a predaj zvieracej kožušiny. Guvernér tvrdí, že sú lídrom v dobrých životných podmienkach pre zvieratá
Kalifornia zakázala výrobu a predaj zvieracej kožušiny. Guvernér tvrdí, že sú lídrom v dobrých životných podmienkach pre zvieratá Zdroj: wikimedia

„Kalifornie je lídrem v dobrých životních podmínkách zvířat, dnes se k tomu připisuje i zákaz prodávání kůže a kožešiny,“ říká guvernér Gavin Newsom, který podepsal i zákon, který zakazuje zvířata v cirkusech.

Obchodníci mají tedy do roku 2023 čas na to, aby se zbavili svých zásob. Zákon se však nevztahuje na kůži z krav, jelenů, ovcí a koz. V případě, že tento zákon někdo poruší, hrozí mu pokuta 500 dolarů a pokud se bude porušení opakovat, tak 1000 dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse