Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2019 22:04
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Greta Thunberg žádá o pomoc s cestou do Madridu. Zdá se, že jsem jela přes půl světa nesprávným směrem, říká

NEWS OSN
Uložit Uložené

Mladá aktivistka se musí dopravit na klimatickou konferenci OSN.

Nedávno se mladé environmentální aktivistce Gretě Thunberg podařilo udělat pořádný rozruch na klimatickém summitu v sídle OSN v New Yorku, kdy to už nevydržela a rozkřičela se na lídry z desítek zemí světa. Aktuálně ji čeká další konference, tentokrát v Madridu. 16letá Švédka však ještě neví, jak se tam vůbec dopraví.

Jak informuje stanice CNN, poté, co se environmentální summit COP25 z Chile přesunul do hlavního města Španělska, Greta na svůj Twitter napsala veřejnou prosbu.

Doporučeno
Greta Thunberg se slzami v očích kritizovala lídry v OSN: Ukradli jste mi dětství a sny! Greta Thunberg se slzami v očích kritizovala lídry v OSN: Ukradli jste mi dětství a sny! 23. září 2019 22:20

„Jelikož se konference COP25 oficiálně přesunula ze Santiaga do Madridu, budu potřebovat pomoc. Ukázalo se, že jsem cestovala přes půl světa nesprávným směrem. Teď musím najít způsob, jak se v listopadu dostat přes Atlantik. Pokud mi kdokoliv pomůže najít dopravní prostředek, budu vděčná,“ píše Greta na sociální síti.

Greta by se opět měla postavit největším světovým lídrům. I tentokrát se očekává silný a emotivní projev, jakým otevřela oči mnoha lidem během konference v New Yorku. Našlo se však i mnoho odpůrců. Kritizovali ji i americký prezident Donald Trump či jeho ruský kolega Vladimir Putin.

Domů
Sdílet
Diskuse