Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2019 9:41
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Setkání s Donaldem Trumpem by byla ztráta času, tvrdí Greta Thunberg. Nemá v plánu vysvětlit mu, o čem je klimatická krize

NEWS
Uložit Uložené

Mladá aktivistka přijala pozvání do The Ellen DeGeneres Show.

Greta Thunberg stále tráví čas za velkou louží, a tak se konečně mohla objevit v populární show Ellen DeGeneres, kde můžeme vídat největší celebrity na světě. Moderátorka hned v úvodu vzdala poctu mladé aktivistce a prozradila, že se o její přítomnost snažila už dva měsíce. 16leté Švédky se zeptala, odkdy se věnuje studování klimatické krize.

Doporučeno
Leonardo DiCaprio: Greta Thunberg je vůdkyně dnešní doby a budíček pro světové lídry Leonardo DiCaprio: Greta Thunberg je vůdkyně dnešní doby a budíček pro světové lídry 3. listopadu 2019 9:16

Není tajemstvím, že Greta se o environmentalistiku zajímá už od sedmi, resp. osmi let, což potvrdila i v aktuálním rozhovoru. I pro samotné účastníky rozhovoru přímo v prostorách studia byla sympatická odpověď na otázku, zda by se Greta Thunberg chtěla setkat s Donaldem Trumpem. Aktivistka odpověděla, že k tomu nevidí důvod, byla by to ztráta času a je přesvědčena o tom, že je o problematice dobře obeznámený, a tak mu nemá co říct.

S Ellen DeGeneres si povídaly i o Aspergerovu syndromu. Greta vysvětlila, že ho považuje za dar, protože má možnost odlišit se ve světě, v němž jsou všichni lidé naprosto stejní.

Doporučeno
Greta Thunberg nepotřebuje masku na Halloween: Odporovatele klimatické krize starším i tak, tvrdí aktivistka Greta Thunberg nepotřebuje masku na Halloween: Odporovatele klimatické krize starším i tak, tvrdí aktivistka 1. listopadu 2019 15:26

Na závěr jsme se dočkali i krátkého promo okénka, v jehož rámci Ellen oznámila, že show pomůže propagovat informace sdílené Gretou částkou 100 tisíc dolarů. I tvůrci chtějí, aby se důležité zprávy dostaly k co největšímu počtu lidí.


Domů
Sdílet
Diskuse