Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2019 16:12
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Režiséra Romana Polanského obvinila ze znásilnění další žena. Mělo k tomu dojít v roce 1975

NEWS
Uložit Uložené

Režisér čelí dalšímu obvinění ze znásilnění.

Polského režiséra a scenáristu Romana Polanského obvinila ze znásilnění opět další žena.

Jak informuje The Guardian, jde o francouzskou fotografku a režisérku Valentine Monnier, kterou měl znásilnit během lyžování ve Švýcarsku v roce 1975, v té době ještě jako 18letou. Držitel Oscara obvinění popírá.

Není to poprvé. Polanski už v minulosti čelil podobným obviněním. Asi nejznámějším případem je údajné znásilnění Samanthy Geimer, jehož vyšetřování se táhne už čtyři desetiletí.

Doporučeno
Vyhraje Végh, nebo Vémola? Zeptali jsme se slavných MMA bojovníků, jaký tipují výsledek zápasu století Vyhraje Végh, nebo Vémola? Zeptali jsme se slavných MMA bojovníků, jaký tipují výsledek zápasu století 8. listopadu 2019 17:21

Polanski tehdy unikl spravedlnosti a ze Spojených států se přestěhoval do Francie. Odsouzený byl již v roce 1977 a v této kauze je i nadále stíhán. V době údajného znásilnění mělo být Samantě pouhých 13 let. Známý je také případ, kdy měl polský režisér znásilnit Němku Renate Langer v roce 1972 ve švýcarském městě Gstaad.

Režiséra Romana Polanskeho obvinila zo znásilnenia ďalšia žena. Malo k tomu dôjsť počas lyžovačky, keď mala 18
Režiséra Romana Polanskeho obvinila zo znásilnenia ďalšia žena. Malo k tomu dôjsť počas lyžovačky, keď mala 18 Zdroj: TASR/AP

Co se týče nejnovějšího obvinění, Valentine Monnier vyzpovídal francouzský deník Le Parisien, pro který prozradila několik detailů. V době incidentu měla být ubytována v Polanského chatě, kde na ni prý v jeden večer zaútočil a znásilnil ji. 

„Neměla jsem s ním žádný vztah, ani osobní, ani profesionální. Téměř vůbec jsem ho neznala,“ řekla Monnier a dodala, že sex probíhal v mimořádně násilném duchu. „Kloval mě, dokud jsem se nevzdala a pak mě znásilnil a nutil mě dělat nejrůznější věci.“

Dlouhých 44 let o tom mlčela a svěřila se jen nejbližším. Své svědectví se rozhodla prozradit až teď, když Polanski uvádí svůj film J'accuse (Žaluji!) o justičním omylu v aféře židovského důstojníka francouzské armády Alfreda Dreyfuse.

Doporučeno
Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories 31. října 2019 16:00
Domů
Sdílet
Diskuse