Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2019 8:08
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Sny se mi rozplynuly, do UFC se už nedostanu, chci odvetu, tvrdí poražený Karlos Vémola. Má Attila Végh zájem?

SPORT
Uložit Uložené

Zápas století máme za sebou, jak reagují hlavní aktéři?

V úvodu tiskové konference po zápase mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou jsme se dozvěděli, že pro nás organizátoři chystají něco ještě většího, zatím ale nechtěli nic víc specifikovat. „Sníme vždy ve velkém, zatím nechci prozrazovat, o co jde, ale už před tímto turnajem jsme pracovali na něčem obrovském,“ prozradil Pavel Neruda. „Chceme být jedničkou na československém trhu,“ doplnil ho spoluzakladatel Ondřej Novotný.

Doporučeno
Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show 10. listopadu 2019 4:57

Karlos Vémola: „UFC se mi už nepodaří, když mi dá Attila šanci re-matche, tak ji využiji.“

Ačkoliv prvních několik minut se Karlos Vémola na tiskové konferenci neobjevil, po delším čekání nakonec přišel a ochotně odpověděl na všechny otázky. Na tu nejtěžší týkající se toho, co se vlastně stalo a proč prohrál, zatím odpovědět nedokázal: „Sám se musím podívat na to, kde jsem tu chybu udělal a zítra vám k tomu budu moci říct něco víc,“ řekl poražený Karlos Vémola. 

Podle očekávání byla jeho slova plná skepticismu, narážel hlavně na to, že si není zcela jistý, co bude po tomto zápase pokračovat. Ještě před ním měl velké plány, hovořil i o UFC. Zdá se, že po prohře už svou cestu vidí jinak: „Slovenskému kolegovi se splň senil, mně se všechny sny rozplynuly. Hlavní bude se vypořádat s tím ve mně a s tím, co bude se mnou,“ doplňuje Karlos a vtipně odkazuje i na slova Attily Végha.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma),

Pochopitelně novináře zajímalo, jestli bude odveta. Zatímco Attila již bezprostředně po zápase nechtěl říkat jasné ano ani ne, Karlos se o ni s velkou pravděpodobností bude zajímat. „UFC se mi už nepodaří, když mi dá Attila šanci re-matche, tak ji využiji,“ říká český bojovník a dodává, že když se mu podaří vyhrát, určitě přijde i třetí zápas. Spočítal si, že takto bude mít možnost oplatit Slovákovi prohru dvojnásob.

„Zítra budu studovat fight, v úterý podstoupím operaci ramene, která mě na půl roku vyřadí, takže budu mít čas přemýšlet, co dál,“ prozrazuje Vémola své plány. Je faktem, že ho zranění trápilo už dříve, před utkáním však tvrdil, že je připraven tak jako ještě nikdy. Velmi ho prý chválil i trenér a po fyzické stránce se cítil výborně. „V tomto zápase jsem mohl ztratit úplně všechno a úplně všechno jsem ztratil. Dnes vyhrál lepší,“ uzavírá poražený Karlos.

Doporučeno
Československý MMA zápas století stál desítky milionů. Jak se rodil souboj Vémoly s Véghem a co diváky čeká (Rozhovor) Československý MMA zápas století stál desítky milionů. Jak se rodil souboj Vémoly s Véghem a co diváky čeká (Rozhovor) 6. listopadu 2019 9:43

Attila Végh: „Byl jsem připraven na dvě varianty.“

Attila nevstupoval do zápasu s českým šampionem jako favorit z pohledu sázkových kanceláří z několika důvodů. Kromě toho, že byl méně suverénní v diskusích, měl za sebou zároveň důležitou prohru. Ta na jedné straně mohla Végha oslabit, podle jeho vlastních slov ale měla přesně opačný efekt: „Nakopla mě prohra s Virgilem, týden jsem se trápil a byl jsem zklamaný, když ale přišla nabídka s Karlosem, začal jsem makat jako blázen a 4 měsíce jsme pracovali,“ prozradil Attila, jaký vliv na něj měla nedávná prohra. 

Otázky směřovaly i k chování na sociálních sítích a celkovému vystupování před zápasem. Zatímco si Karlos užíval sledování dění z vany, Attila přistupoval k této stránce jiným způsobem: „Měl jsem jediný cíl, porazit Karlose Vémolu, sociální sítě jsem dal stranou. Přispíval jsem, jen abych měl z čeho žít,“ vysvětlil novinářům Slovák a dodal, že kromě fyzické přípravy podstoupil i speciální trénink na psychiku: „Pomohl mi i mentální kouč, se kterým jsem každý týden mluvil.“

A jak vnímal Végh to, že jeho soupeř vystupoval v každém rozhovoru velmi suverénně, rozbíhal tzv. „trash talky“ a snažil se ho vystrašit? „Vůbec mě to nevytáčelo, bylo to pro mě směšné. Dělal to dobře, kdyby nebylo Karlose, není to takto vyhypované,“ reagoval Attila a zároveň pochválil svého soupeře za to, že se alespoň postaral o větší zájem veřejnosti.

Doporučeno
Vyhraje Végh, nebo Vémola? Zeptali jsme se slavných MMA bojovníků, jaký tipují výsledek zápasu století Vyhraje Végh, nebo Vémola? Zeptali jsme se slavných MMA bojovníků, jaký tipují výsledek zápasu století 8. listopadu 2019 17:21

Co se týče samotného zápasu, Attila otevřeně říká, že očekával 15minutový souboj a následné rozhodování na body. Zároveň v krátkosti popisuje i to, co měl v hlavě během dvou minut, dokud nepřišlo KO: „Byl jsem připraven na dvě varianty, na první kolo a na tři kola. Věděl jsem, že když jsem ho trefil, nemohu se opustit. Musel jsem dělat svou práci,“ dodává Végh.

Když přišla znovu řeč na odvetu, na slovenském zápasníkovi bylo vidět, že je ještě brzy, aby dokázal říci, zda o ni opravdu stojí. Je zároveň pochopitelné, že zatím nemá důvod nic potvrzovat a už několikrát vysvětlil, že se chce věnovat své rodině: „Teď na to neumím odpovědět, pro mě je to odškrtnuté,“ uzavřel.

Domů
Sdílet
Diskuse