Tento recept tvá babička sice nepoužívala, ale chutnat by ti měla i tak. Bonusem jsou parádní nutriční hodnoty a jen 66 kalorií na jeden kousek.
Kdo by neznal bublaninu. Klasika, která se peče asi v každé domácnosti. Jelikož zde máme sezónu třešní, rozhodli jsme se pro fit provedení. Žádný cukr ani olej (pro menší obsah kalorií jsme ho nahradili jogurtem), celozrnná mouka, ovesné vločky... Přípravy se neboj, vše smíchat a vylít na plech určitě zvládneš. Použili jsme běžné suroviny, které bys měl mít i nyní v zásobě, takže pojďme péct.
INGREDIENCE
70 g celozrnné špaldové mouky
40 g ovesné mouky (mleté ovesné vločky)
1 vajíčko
1 bílek
70 g bílého jogurtu
odměrka proteinu (můžeme vynechat)
130 ml mléka
150 g vypeckovaných třešní
1 navršená lžička kypřícího prášku
sladidlo dle chuti (stévie)
POSTUP
Všechny ingredience smícháme, mělo by nám vzniknout řidší těsto. V případě potřeby můžeme použít více mléka. Do těsta vmícháme vypeckované třešně a jemně promícháme. Těsto nalijeme do plechu vystlaného pečícím papírem (rozměr 20x20 cm) a pečeme 25–30 minut při teplotě 180 °C. Pro cukrový efekt můžeme bublaninu posypat kokosovou moukou.
NUTRIČNÍ INFORMACE
(na 1 kousek, celý koláč nakrájíme na 12 kousků)
Kalorie: 66
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 9 g (z toho vláknina 1 g)
Tuky: 2 g
Pokud se ti recept podaří, věz, že sledujeme i #fitcult na Instagramu. Fotku určitě nezapomeň označit naším hashtagem.
UKAŽ E-BOOK!