Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2019 17:18
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Bitcoin se nakrátko propadl pod hranici 7 tisíc dolarů. V kancelářích burzy Binance měla proběhnout policejní razie

TECH ČÍNA
Uložit Uložené

Šéf Binance to odmítá a tvrdí, že konkurence platí novináře, aby podobné zprávy vypouštěli.

Pokud vlastníš nějaký Bitcoin, určitě jsi zpozoroval, že kurz nejpopulárnější kryptoměny oproti dolaru se odpoledne propadl až k hranici 7 000 USD.

Web The Block Crypto možná dává odpověď na otázku proč. Informuje totiž o policejním zákroku v kancelářích šanghajské pobočky aktuálně nejznámější a největší burzy Binance. Právě přes její web si můžeš Bitcoin, ale i jiné kryptoměny pořídit.

Policejní razie měla přijít krátce poté, co se šanghajská vláda rozhodla si na Bitcoin a služby kolem něj blíže posvítit. Možná i proto měla místní buňka Binance již v předchozích týdnech nutit zaměstnance pracovat buď dálku, nebo podstoupit stěhování do Singapuru.

Potvrzovat by to mohl tweet CEO společnosti Binance, který kanceláře označil za zastaralý koncept, podobně jako zprávy SMS.

V Šanghaji však údajně přesto zůstala přibližně stovka lidí z firmy, ale už bez zmíněného CEO, kterým je Chanpeng Zhao.

Doporučeno
Kolik bys měl peněz, kdybys před 10 lety investoval 10 000 korun do nejznámějších firem nebo Bitcoinu? Kolik bys měl peněz, kdybys před 10 lety investoval 10 000 korun do nejznámějších firem nebo Bitcoinu? 28. září 2019 8:39

Současná situace je zatím nepřehledná a trh také proto reaguje takovým způsobem. The Block dokonce tvrdí, že Binance existenci pobočky v Číně zcela popírá, ačkoli jeho redaktoři viděli fotografie z kanceláří a mluvili s několika zaměstnanci.

Zhao zprávy webu The Block odmítá, tvrdí, že neexistují kanceláře ani policejní razie a na Twitteru naznačuje, že za zprávami stojí konkurenční burzy, které „platí novináře“.

Domů
Sdílet
Diskuse