Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2019 13:58
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Meteorologa ztrapnila v přímém přenosu Siri. Přes Apple Watch předpověděla jiné počasí

TECH
Uložit Uložené

Muž si nechal na ruce hodinky od Apple. Byla to chyba.

Technologie jsou obrovským pomocníkem pro nás všechny. Není to už jen o zabíjení nudy, inteligentní zařízení nám pomáhají při mnoha drobnostech. Sem tam se však stane, že nám podrazí nohy. Ve špatném momentě přestanou fungovat nebo naopak udělají něco, co od nich nechceme. Své by o tom mohl říci i meteorolog Tomasz Schafernaker.

Doporučeno
Kravám v Rusku na hlavu navlékli VR headsety, aby měly lepší náladu a produkovaly kvalitnější mléko Kravám v Rusku na hlavu navlékli VR headsety, aby měly lepší náladu a produkovaly kvalitnější mléko 28. listopadu 2019 6:55

Ten akorát předpověděl v přímém přenosu počasí. Mluvil o sněhu v celých Spojených státech a naznačil, že by mohlo nasněžit i v Evropě. V ten moment se ozvala Siri. „V předpovědi není sníh,“ řekla.

Meteorolog byl v rozpacích. Aby taky ne, něco podobného určitě nečekal. Začal se omlouvat a chtěl pokračovat v předpovědi. Moderátor však popíchl. „V tvé předpovědi ale sníh je,“ řekl. Pak se mu trochu netaktně vysmál a nechal ho pokračovat.

Jak se něco takového mohlo stát? Existuje několik možností. Možná hodinky zaslechly „Hey, Siri“. Další příčinou mohlo být to, že meteorolog stiskl tlačítko a aktivoval Siri. No a pokud měl Schafernaker povolenou funkci Raise to talk, je možné, že se Siri aktivovala, když zvedl ruku a ukazoval na zelenou obrazovku, píše 9to5Mac.

Domů
Sdílet
Diskuse