Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2019 6:55
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Kravám v Rusku na hlavu navlékli VR headsety, aby měly lepší náladu a produkovaly kvalitnější mléko

TECH
Uložit Uložené

Experiment s dobytkem se odehrál v Rusku nedaleko Moskvy.

Lidé jsou schopni snad všeho. Pokusy na zvířatech jsou v roce 2019 přežitek, ale i přesto se podobné pokusy dějí. Nedávno jsme tě informovali o německé laboratoři, ve které testovali chemikálie na psech či opicích. Dnes už je naštěstí místo zavřené. Jsou však i testy, které jistým způsobem pobaví. Jedním z nich je ten, při kterém kravám nasadili VR headsety a sledovali, jak to na ně bude působit, píše Engadget s odvoláním na ruské ministerstvo.

Doporučeno
V Rusku našli zamrzlé štěňátko, je staré 18 000 let V Rusku našli zamrzlé štěňátko, je staré 18 000 let 27. listopadu 2019 16:41

Dobytek se díky VR rázem přemístil z farmy na zelenou louku. Ukázalo se, že se krávy cítí po psychické stránce lépe, což v konečném důsledku pozitivně ovlivňuje tvorbu jejich mléka.

Experiment mělo pod palcem Ministerstvo zemědělství a výživy v moskevském regionu a udál se na farmě RusMoloko nedaleko Moskvy. Po prvním testu se ukázalo, že se kravám zlepšila nálada, ale v rámci testování jsou zatím jen na začátku. Až časem se ukáže, jak může virtuální realita ovlivnit zvířata a zda si na „změnu prostředí“ zvyknou.

Kravám na hlavu navliekli VR headsety, aby mali lepšiu náladu a produkovali kvalitnejšie mlieko
Kravám na hlavu navliekli VR headsety, aby mali lepšiu náladu a produkovali kvalitnejšie mlieko Zdroj: Ministerstvo poľnohospodárstva a výživy

Klidně bychom tento test mohli nazvat jako futuristický. Je však smutné, že místo toho, abychom chovným zvířatům dopřáli důstojný život, je raději zavřeme do dalšího vězení. Tentokrát však virtuálního.

Domů
Sdílet
Diskuse