Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. listopadu 2019 16:41
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V Rusku našli zamrzlé štěňátko, je staré 18 000 let

NEWS
Uložit Uložené

Vědcům se podařil nevídaný objev.

Podobné objevy jsou výjimečné. Vědcům ve Švédsku se ještě v létě loňského roku podařilo nalézt zamrzlé zvíře. Momentálně ho studují, ale stále si nejsou jisti, zda je to pes, nebo vlk. Zamrzlé štěňátko totiž našli na místě, kde lidé vlky ochočili, píše Unilad.

Našli zamrznuté šteniatko, je staré 18 000 rokov
Našli zamrznuté šteniatko, je staré 18 000 rokov Zdroj: Sergej Fedorov

Zvíře našli v permofrostu (geologický termín označující dlouhodobě zamrzlé povrchové oblasti), je staré 18 000 let. Ruští kolegové malého pejska nazvali Dogor, je to slovní hříčka slov dog or wolf. I přesto, že je starý tisíce let a má odkrytá žebra, vypadá jako nedávno uhynulé zvíře.

Doporučeno
Hlídací pes Hunter se stará o osiřelé mládě žirafy. Z dvojice zvířat se stali přátelé Hlídací pes Hunter se stará o osiřelé mládě žirafy. Z dvojice zvířat se stali přátelé 23. listopadu 2019 16:19

Dogora se podařilo nalézt v severovýchodní Sibiři pár hodin od města Belaya Gora. Momentálně ho studují ruští vědci, fotky zveřejnil Sergej Fedorov. Švédští vědci nyní zkoumají kost štěněte.

Našli zamrznuté šteniatko, je staré 18 000 rokov
Našli zamrznuté šteniatko, je staré 18 000 rokov Zdroj: Sergej Fedorov
Domů
Sdílet
Diskuse