Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2019 6:55
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Znásilněnou Indku zapálili cestou k soudu. Za činem stáli stejní pachatelé a jejich rodina, tvrdí oběť

NEWS
Uložit Uložené

S popáleninami nyní bojuje o svůj život.

Mladá Indka měla před soudem vypovídat jako oběť znásilnění, cestou ji ale přepadli útočníci, kteří ji vzali na pole a tam ji zapálili. Třiadvacetiletá Indka musela být ihned hospitalizována v nemocnici. Policistům se podařilo zatknout pět podezřelých mužů, píše CNN.

Podle doktora Pradeepa je žena v kritickém stavu. Popáleniny tvoří až 90 % (The Guardian zmiňuje 70 %) jejího těla. Oběť ale navzdory svým zraněním dokázala policii prozradit, že mezi pěti útočníky měla být i dvojice, která ji údajně znásilnila. Kromě toho se na útoku podílela podle jejích slov i jejich rodina.

Doporučeno
Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým 7. srpna 2019 17:13

Při objasňování případu policie zjistila, že oběť s jedním z útočníků loni udržovala vztah. Ten jí měl údajně slíbit, že si ji vezme, ale nakonec ji společně s kamarádem sexuálně zneužil.

Bohužel, v Indii nejde o ojedinělý případ. Například v průběhu minulého týdne jistí pachatelé znásilnili 26letou veterinářku, kterou následně udusili a její tělo spálili. Další znásilnění a vražda se odehrály krátce na to v indickém státě Bihár.

Tisíce lidí proto na náměstích požadovalo lepší ochranu pro indické ženy, píše The Guardian. V Indii bylo za rok 2017 nahlášeno více než 32 000 obětí sexuálního zneužívání. Vláda se chce s problémem vypořádat tak, že by násilníky odsoudila k trestu smrti. Aktivisté však protestují, tvrdí, že se tímto neřeší příčina zločinů.

Domů
Sdílet
Diskuse