Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2019 13:13
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

„Pohodář, bezproblémový člověk,“ říkají o vrahovi z Ostravy jeho známí. Měl však kriminální minulost

NEWS
Uložit Uložené

V tuto chvíli je již útočník po smrti. O koho se jednalo?

Ostravou dnes otřásla nevýslovná tragédie. Ráno krátce po sedmé hodině ranní v tamní Fakultní nemocnici začal do lidí v čekárně z krátké ruční zbraně střílet útočník, jehož jednání si vyžádalo šest lidských životů. Mířil jim na hlavu a na krk. Sedmý člověk je ve vážném stavu po operaci a operován je ještě další člověk.

Útočník použil dle všeho nelegálně drženou zbraň a neměl žádné komplice.

Vyprázdnil dva zásobníky

Podle očitých svědků jeden zásobník vyprázdnil, pak zbraň znovu přebil a ve střelbě pokračoval dál. Když pak zbraň otočil proti sobě a zmáčkl spoušť, byla pistole opět prázdná. Dal se proto na útěk.

Doporučeno
AKTUALIZOVÁNO: Útočník z ostravské nemocnice je mrtvý. Potvrdila to policie AKTUALIZOVÁNO: Útočník z ostravské nemocnice je mrtvý. Potvrdila to policie 10. prosince 2019 10:50

Nemocnice i nedaleká univerzita byly okamžitě uzavřeny a po muži byla vyhlášeno pátrání. Policii se podařilo kromě identity pachatele zjistit i to, v jakém autě ujížděl. Jednalo se o stříbrno-šedý vůz Renault Laguna s poznávací značkou 9T57401. 

Domů
Sdílet
Diskuse