Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2020 22:23
Čas čtení 0:44
Tina Hamarova

Jak to vypadá, když teče víno potokem? Kalifornské vinařství zamořilo řeku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z vinárny uniklo více než 360 tisíc litrů červeného vína cabernet sauvignon.

Vinařství Rodney Strong, které leží severně od města San Francisco v Kalifornii, bojuje s výjimečným problémem. Ve středu z jeho cisteren vyteklo více než 360 tisíc litrů červeného vína, které se postupně rozlévalo do okolní přírody.

Zpráva, kterou vydal guvernérský Úřad pro mimořádné situace, říká, že víno, které se nejprve šířilo jen v nedalekém potoce, už prosáklo i do řeky Russian, která se vlévá přímo do Pacifiku.

„Máme štěstí, že je zima, hladina je vysoká, je zde vysoký poměr zředění,“ řekl ABC 7 News ředitel povodí řeky Russian Don McEnhill. „Zatím jsme neměli žádné zprávy o tom, že by to zabíjelo ryby. Ta acidita vína pravděpodobně zničí jen nějaký hmyz, mohlo to být i mnohem horší,“ dodal McEnhill.

Mluvčí vinařství Chris O'Gorman potvrdil, že šlo o mechanickou chybu, kterou aktuálně vyšetřují. „Jsme velmi znepokojeni situací a snažíme se udělat vše pro to, abychom ochránili všechny vodní toky v oblasti Sonoma,“ dodal.

Láhev rozlévaného Cabernetu sauvignon stojí v obchodě přibližně 600 korun. Vinařství Rodney Strong tak podle odhadů přišlo o miliony dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse