Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2020 9:21
Čas čtení 0:35
Daniel Mikolášik

Na následky koronaviru zemřel první člověk mimo Čínu. Počet obětí už vzrostl na 304

NEWS ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Z Wu-chanu se vracejí i evakuovaní Češi.

Nejnovější informace říkají, že na následky koronaviru, který vypukl v čínském Wu-chanu, zemřelo už 304 lidí. Úřady v provincii Chu-pej totiž potvrdily dalších 45 obětí. Světová zdravotnická organizace WHO dokonce vyhlásila stav zdravotní nouze. V Číně se nakazilo už přes 14 300 lidí.

Doporučeno
Z čínského Wu-chanu odletělo letadlo s 5 evakuovanými Čechy Z čínského Wu-chanu odletělo letadlo s 5 evakuovanými Čechy 2. února 2020 8:54

Jak informuje CNBC, virus, který pojmenovali 2019-nCoV, si dokonce vyžádal první oběť na Filipínách. Jde o vůbec první smrt na následky koronaviru mimo území Číny. Obětí je 44letý muž z Wu-chanu, který na ostrovy přicestoval i se svou ženou. Protože však i u ní potvrdili nákazu, okamžitě ji převezli do místní nemocnice, kde se aktuálně zotavuje.

V čínském Wu-chanu, který je epicentrem nákazy, se nacházeli také našinci. Konkrétně pět Čechů a dva Slováci, požádali proto o evakuaci. Odcestovali francouzským speciálem a přiletět by měli dopoledne.

„Po dohodě se slovenskou vládou jsme nabídli v českém speciálu z Bruselu i dvě místa pro slovenské občany,“ řekl český ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Na následky koronavírusu zomrel prvý človek mimo Číny. Počet obetí už vzrástol na 304
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse