Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2020 10:19
Čas čtení 0:52
Tina Hamarova

Z kohoutku jim místo vody tekl alkohol. Některé rodiny v Indii byly v šoku, když si chtěly načepovat čistou vodu

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Z kohoutku měla téct směs piva, brandy a rumu, které úřady zabavily v nedalekém obchodě.

Obyvatelé bytového domu ve čtvrti Thissur v jihoindickém státě Kerala zažili nečekané překvapení. Když si chtěli načepovat z kohoutku čistou vodu, tekutina páchla i chutnala po alkoholu. Nečekaná porucha zasáhla podle BBC 18 rodin.

Nejbizarnější na tom je, jak se alkohol do oběhu dostal. Celníci zabavili v obchodě nedaleko bytovky 6000 litrů nelegálního alkoholu. Soud nařídil jeho likvidaci, tak to úředníci vyřešili po svém a pivo, brandy či rum lili do vykopané jámy v sousedství. Alkohol se pomalu vpíjel hlouběji do země, až se smísil s podzemní studnou, která patřila k bytovému domu.

„Voda z kohoutku začala zničehonic zvláštně smrdět,“ řekl pro New Indian Express majitel apartmánového komplexu JOSH Maliyekkal. „Nechápali jsme, jak takový alkoholový zápach může jít ze studny.“

Naštěstí, silný zápach odradil rodiny od pití takové vody. Problém však mají i s běžným mytím. Zástupce celního úřadu TK Sanu přislíbil, že studnu vyčistí. „Protože toto bylo jen 2000 lahví, úředníci se rozhodli zlikvidovat je takto, nechtěli způsobit žádnou škodu lidem ani životnímu prostředí. Ale neuvědomili si, že jsou v blízkosti otevřené studny. Poskytneme zasaženým rodinám jakoukoliv pomoc,“ dodal pro New Indian Express.

Domů
Sdílet
Diskuse