Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2020 19:23
Čas čtení 0:41
Viktor Kniš

Slovenská kandidátka extremistické ĽSNS propaguje tradice v kroji z Aliexpressu za 27 dolarů

NEWS
Uložit Uložené

Ornamenty nemají slovenský původ, s velkou pravděpodobností nesouvisí s tradicemi žádné země.

„Uchovajme si naše tradície. MÁME BYŤ NA ČO HRDÍ,“  zní slogan slovenské kandidátky Michaely Sahul, která se jako nezaměstnaná uchází o přízeň voličů za extremistickou ĽSNS ve slovenských parlamentních volbách ze 72. místa. 45letá žena z Bánovců nad Bebravou propaguje slovenské tradice oblečená v kroji, jehož ornamenty však nemají nic společného se slovenským kulturním bohatstvím, informuje portál 40plus.sk.

Příspěvek sdílela i známá slovenská stránka Slovenský folklór bez fejku, jejíž administrátorka je známa designérka a právnička Zora Puškáčová bojující za duševní vlastnictví.

Doporučeno
Devítinásobného vraha, jenž byl u topení dítěte v kyselině, našli v Ústí nad Labem. Šlo o mafiánského bosse Cosa Nostry Devítinásobného vraha, jenž byl u topení dítěte v kyselině, našli v Ústí nad Labem. Šlo o mafiánského bosse Cosa Nostry 7. února 2020 10:37

Pro 40plus.sk se vyjádřila i známá folklóristka Zuzana Tajek Piešová: „Takže takto prezentuje kortešačka (pozn. red. volební agitace) ĽSNS naše tradice a úctu k nim! V pseudoblúze s pseudoruskou nebo pseudorumunskou ornamentikou, pokud se to dá tak nazvat. Tomu říkám vlastenectví! Co takhle vzít si lekce o skutečné slovenské ornamentice a oděvu a pak stavět kartu na tradičním dědictví našich otců a matek?“ řekla Piešová.

Ve skutečnosti jde s velkou pravděpodobností o konkrétní halenku ze známé stránky Aliexpress, na které je možné koupit zboží z velkovýroby z Asie za velmi výhodnou cenu.

Extrémistická ĽSNS propaguje slovenské tradície a hrdosť ženou oblečenou v kroji z Aliexpressu za 27 dolárov
Zdroj: Aliexpress

 

Domů
Sdílet
Diskuse