Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2020 16:00
Čas čtení 0:38
Vojtěch Vanda

V brněnském vnitrobloku dělníci narazili na 13 nevybuchlých panzerfaustů a 9 granátů

NEWS BRNO ČESKO
Uložit Uložené

O nebezpečný nález se postarali pyrotechnici.

Nebezpečný, avšak zajímavý nález zaznamenali dělníci v jednom z vnitrobloků v Šumavské ulici v Brně. Během včerejšího odpoledního výkopu objevili munici z druhé světové války. Výkop za ně následně převzal policejní pyrotechnik, jelikož se situace jevila jako riziková. O průběhu akce informovala Policie ČR.

Doporučeno
Konec pití piva do rána na Jakubáku je blízko, primátorka Brna zde chce snížit hluk a zavést pořádek Konec pití piva do rána na Jakubáku je blízko, primátorka Brna zde chce snížit hluk a zavést pořádek 23. ledna 2020 14:00

„Na místě policejní pyrotechnik potvrdil, že se jednalo o třináct kusů pancéřových pěstí a devět ručních granátů. Jejich stav vyhodnotili tak, že na místě nikomu nehrozilo žádné nebezpečí, kdy tak nemusela být nařízena evakuace přilehlých domů," popsal uklidnění situace mluvčí policie Petr Vala. Pyrotechnik následně panzerfausty a granáty odvezl k bezpečnému odstřelu.

Nicméně ne každá situace s nevybuchlým střelivem může dopadnout dobře jako tato. Policie varuje, že kdykoliv člověk najde potenciálně nebezpečnou výbušninu, měl by policejní složky kontaktovat.

V brněnském vnitrobloku se našla nevybuchlá válečná munice
Zdroj: Policie ČR

Vala dále vysvětluje, jak se v nastalé situaci chovat: „S nálezem nikdy samostatně nemanipulujte a neodnášejte pryč z místa nálezu. Při neodborné manipulaci může totiž dojít k výbuchu, a tím i k újmě na životě a zdraví osob."

Domů
Sdílet
Diskuse