Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2020 20:55
Čas čtení 0:57
Viktor Kniš

Slovenská opozice okupuje jednací sál v pyžamech. V parlamentu nocují se svatebním dortem

NEWS
Uložit Uložené

Miroslav Beblavý potvrdil, že protest nekončí. Neprozradil, co s kolegy připravují na ranní pokračování mimořádné schůze.

Šest poslanců koalice PS/Spolu přespává z úterý na středu v jednacím sále parlamentu. Protestují tak proti otevření mimořádné schůze, jejímž cílem je schválení 13. důchodů či zvýšení rodinných přídavků. Opoziční strany hovoří o volební korupci, protože jde o opatření, která se, podle odborníků, ve veřejných výdajích projeví v celkové výši kolem 800 milionů eur (asi 20 miliard korun). 

Miroslav Beblavý, Martin Poliačik a jejich další kolegové navazují na odpolední protest, v rámci nějž „obklíčili“ a obsadili řečnický pult, čímž znemožnili jednání o zákonech.

Přinesli i dort, která má podle jejich slov symbolizovat manželský vztah Smeru a extremistické ĽSNS. Naznačují, že vládní a opoziční strana mohou mít tichou spolupráci, která by se mohla projevit i po parlamentních volbách.

Doporučeno
Marian Kotleba byl podle odborníka vždy neonacista, nyní to jen lépe skrývá. Jaké byly jeho začátky na politické scéně? Marian Kotleba byl podle odborníka vždy neonacista, nyní to jen lépe skrývá. Jaké byly jeho začátky na politické scéně? 12. února 2020 16:11

Do Národní rady jim jejich straničtí kolegové přinesli pyžama, karimatky a občerstvení. Podle vlastních slov by měli pokračovat ve snaze zastavit schůzi zákonným způsobem i ve středu. „Mohu vás jen ujistit, že náš protest nekončí, budeme pokračovat v ochraně ústavnosti a zákonnosti,“ řekl Beblavý.

V úterý byli poslanci úspěšní, předseda parlamentu Andrej Danko, který schůzi vedl, je vícekrát napomenul, nakonec přesunul jednání o zákonech na středu. Beblavý avizoval, že s blokádou budou pokračovat, dokud to bude nutné.

Poslanci spali v prostorách, kde se jedná o zákonech

I během noci poslanci hlídají jednací pult, mají knihy, bezdrátový reprák i sušenky a vodu

Tato fotka vznikla po osmé hodině večer, poslanci ještě nemají pyžama

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Beblo.

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Poliačik (@martin_poliacik),

Domů
Sdílet
Diskuse