Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2020 21:16
Čas čtení 1:15
Matej Krajčovič

Duel v NHL musel dokončit řidič rolby. Hostům se zranili oba brankáři

SPORT
Uložit Uložené

Za svá záda pustil hned první dvě střely domácích, později se však rozchytal.

Poslední kolo hokejové NHL přineslo jeden zajímavý příběh, informuje Šport.sk. V zápase Caroliny Hurricanes s Torontem Maple Leafs se již v úvodu utkání zranil brankář hostů Jamer Raimer.

Na tom by nebylo nic neobvyklého, místo něj okamžitě naskočil druhý gólman týmu, Čech Petr Mrázek. Ani on však duel nedochytal, v polovině utkání musel i on odejít do šatny po kolizi s útočníkem Toronta.

Doporučeno
Alexandr Ovečkin nastřílel už 700 gólů v NHL. Podívej se na všechny jeho přesné zásahy Alexandr Ovečkin nastřílel už 700 gólů v NHL. Podívej se na všechny jeho přesné zásahy 23. února 2020 13:42

Do hry tak vstoupilo pravidlo tzv. nouzového brankáře, díky kterému může tým do brány postavit „jakéhokoliv dostupného brankáře“. Takto se do hry dostal 42letý David Ayres, který paradoxně pracuje jako řidič rolby v domácí hale Toronta a zároveň zastává takovou funkci.

Pokud by se zranili brankáři Maple Leafs, hrál by za domácí tým, ale takto paradoxně zaskakoval v družstvu soupeře. 

Carolina v té době pohodlně vyhrávala 4:1, ale nezkušený Ayres za sebe okamžitě pustil první i druhou střelu, která na něj letěla.

Domů
Sdílet
Diskuse