Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. února 2020 8:14
Čas čtení 0:49
Tímea Krauszová

V Číně si už z App Store nemohou stáhnout oblíbenou hru Plague Inc. Apple ji musel odstranit kvůli „nelegálnímu obsahu“

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Tvůrci hry nepotvrdili souvislost s koronavirem.

Americký Washington Post informoval mezi prvními o nedostupnosti oblíbené hry Plague Inc. v App Store. Hra, která je na trhu již více než osm let, umožňuje hráčům vytvořit patogen, který by se co nejefektivněji šířil a nakazil co nejvíce obyvatel Země. V lednu hra opět zažívala nárůst v popularitě, za což do značné míry vděčí koronaviru.

V tiskové zprávě z tohoto týdne však britská společnost Ndemic Creations, která hru vyvinula, přiznává, že ji z čínského App Store vymazali.

Doporučeno
Plague Inc: Evolved – vyzkoušeli jsme, jak se šíří virtuální koronavirus v počítačové hře Plague Inc: Evolved – vyzkoušeli jsme, jak se šíří virtuální koronavirus v počítačové hře 2. února 2020 9:31

Část obsahu je prý nelegální

Z tiskové zprávy vyplývá, že společnosti jednoduše oznámili, že hru stáhli z oběhu. Důvodem měl být nelegální obsah. Z této skutečnosti jsou tvůrci hry smutní, protože patřila mezi nejoblíbenější placené hry v Číně.

Domů
Sdílet
Diskuse